jao

Såg de där vidriga skorna idag igen, på klasskompisar. Undviker kontakt med dem. :D

Fan det här pussandet mellan alla börjar ge mig mer och mer bacillskräck. När vi skulle lira paintball med 26 pers skulle samtliga lägga slem på varandras kinder. Vissa äldre herrar väljer också att lägga den klockrent på kinden, inte bara i luften som en lekman som jag. Det ska smackas högt också när det pussas. Det måste ju höras att det är en puss man ger. Nä det är lustigt. Skönt att vara svensk då och kunna smita lite från sederna.

Och till min moster bla och andra som uppfattade det fel. Ja det är ju självklart att Sverige har en marknadsekonomi, men den är ju inte 100%. Det var inte så att jag trodde att det var en planekonomi. Ingen ekonomi är 100% det ena eller det andra, inte ens USA skulle jag tro har en 100% marknadsekonomi. Jag ville ju veta vilken av staterna Sverige/Argentina styr mest av företagen i sina länder. Men ingen verkar ju ha något svar. Aja.

Sommarvädret är slut för tillfället, nu väntar en vecka av grå himmel och konstant regn.

Lite bilder fårn helgens paintball :)

Har ju hittat till gruppen för utbytesstudenter nu här och det visade sig vara ett bra val i livet. :) De har ju saker för sig varje dag som idag fanns det en fest där jag endast hade behövt skriva upp min address för att någon ska komma och hämta mig för att sedan släppa av mig vid klubben där jag går in gratis för att dricka ett par järn gratis. Alltså va? :) Var lite för trött idag för att palla så nästa gång blir det allt.

Painballen var ju extremt lyckad iaf, fett jävla kul. Körde mest rambo-lonewolf-missions vilket resulterade i smärta på hals och händer. Låg bakom ett par däck och sköt så det stod härliga till när en jävel träffar mig i sidan när tröjan gått upp. Jävla as, för att sedan visa att jag var död skulle jag sträcka upp vapnet och skrika Baja (hehehe kul), men för att vara på den säkra sidan slutar man inte skjuta för det, så när jag sakta reser mig upp kommer en skur av tio kulor och färgar en i fejjan. Kul som fan ändå! :)

Mycket trevligt folk från Frankrike, Schweiz (jag också, alla tror ju att jag är från Suiza inte Suecia, så numera säger jag alltid Suecia, de Escandivia. Även ett antal spanjorer, tyskar (tyskar är fan gigantiska, tvåmeters bjässar hela högen).

paintballepaintballeee

((FR VÄ: Jag, Charlotte(Schweiz) o Charlotte(Frankrike); Hela gänget; Jag och Charlotte (Fra); Sista: Clemence (Fra), Charlotte (Fra) och Shubra (Schweiz))

en kväll i hälsans tecken..

Det är vad det verkar bli av den här kvällen. Imorgon väntar paintball med los amigos internacionales, kan bli kul. Drar helt själv, men hoppas man stöter på något känt ansikte där. Vafan jag missar en fredag av joda!?!?!?!?!?!

Dagen har varit extremt lång och skön med 30 graders värme. Har gått 30-40 kvarter känns det som och inte tagit en enda buss. Har köpt lite skolmateriel och bestämde träff med jannu vid parken nära skolan, som har blivit mitt favorithak på sistone. Man kan sitta där själv utan att känna sig ensam, med en kaffe och tidningen. Jag och janinne satt och snackade skit o nån timme och det var riktigt trevligt att hänga lite med henne eftersom det var längesen vi gjorde det:). Nästan alltid på varistt håll numera.

Fortsatte sedan vidare för att träffa lucas och hann även träffa mauri en sväng och käka en macka vid once. Helt fascinerad idag när jag promenerade dit, för helt plötsligt har man kommit in i en helt ny värld där alla är judar, och alla har en kippa på huvudet (har ingen aning hur fan den sitter fast) och så finns de lite mer seriösa som ser ut som Amishfolket och har stora skägg.

Sedan hem, bara att försöka att inte somna på bussen igen så manb hamnar på slutstationen 15 kvarter hemifrån och hoppa i säng för en siesta (borde plugga egentligen). Sen hade hueso den bra idén att vi ska börja kuta, och det är ju kanuuuun att han har bil. Drog iväg till en jäkligt nice park och kutade några kilometer.

Man vet inte om folk är där och springer eller blir rånade, beror lite på hållningen de har. Ser man någonsin som springer väldigt lustigt så blir han förmodligen rånad och försöker fly.

Avslutade med en sallad på carlitos och nu verkar det ju som att jag inte ska ut så det blir jävligt hälsosamt. Och imorgon, mina damer och herrar: PAINTBALL! LITE FETT :).


Annu en dag med narmare 30 grader...

Jag ar trott som ett svin, klockan ar sju har och ar hemma hos lucila som ska till skolan men jag daremot, ar ledig idag :D.
Tittar ut over staden och det ser lovande ut, bla himmel och temperaturen kan sluta pa uppmot 30 grader. Far se vad jag tar och hittar pa nar jag blir utkastad pa gatorna igen. Skulle vilja hitta en hatt, mer baskerliknande och maste aven plugga. Nagot jag borjat med nu ar att lasa dagstidningen parm till parm och det ar fett sweet nere i parken med en kopp kaffe och muffins nar det ar kanonvader som idag.

Nu frulle, lite kakor kaffe och en wananaaaaaa.

PS, amerikanerna som jag desperat forsokte snacka med haromdan eftersom det kanns som ingen riktigt orkar snacka med dem, verkade fan lite smadryga som att de inte orkade bry sig eftersom de hanger i sina egna stora grupper. Bad poodah. Da far det vara da, inte kan de prata spanska heller, och det later rent sagt forjavligt nar de forsoker.

Hmm jag efterlyser ett svar pa en svar fraga jag fick pa lektionen haromdan. Ar Sveriges ekonomi mer at planekonomi hallet jamfort med Argentina. Jag trodde sa, men lararen sa att det inte var sa. Kan inte riktigt acceptera hennes svar sa ar det nagon som vet battre? Jag ar ju lekman och chansar ju till 99% sa vad vet jag.

NU ERE HELG ERA JÄVLA AS!

Har precis haft en fyra timmar lang mattelektion och nu kakat pajj i mangder. Hemgjord, argentinsk paj och munnat lite till. Imorrn dock, da ska det munnas sa det star h arliga till. For idag var sista lektionen for veckan!!! NU ERE HELG IGEN ERA JAVLAR!

Skön dag alltså...

Om man kollar på bilderna så ser man att jag förflyttat mig genom tid och rum med en tidsmaskin till 2009-07-02. Häftigt va, satt och räknade lite på E=mc² när jag hade tråkigt och kom på hur man ska göra för att böja universum.

Igår hade jag en halvt produktiv dag må jag säga. Vädret var helt kanuun så jag satte iväg på en springrunda och avslutade den med att köpa frukt och grönt av den lokale handlaren. Gillar att dra till hörnet och köpa grönsaker, snubben har en gammaldags våg, skriver allt för hand och lindar in äggen i tidningspapper. Det smakar mycket godare då, när det är handplockat. Här är avokadon alltid perfekt också, annars säljer de inte den till en, så man får alltid en superfärsk avokado. Inte som första gången jag frågade om Avocado och de undrade ifall jag behövde juridisk hjälp (Abogado, uttalas avogado) snarlikt, men sen kom jag på att PALTA heter det juuuu!.

Sen tog jag tillfället i akt att sätta mig på "takterrassen" och läsa lite ekonomi. Förstod halvbra igår, var tredje gången jag läste det men imorse på lektionen förstod jag mycket fler saker helt plötligt. WTF?! En ny sensation. Ska dock inte överdriva för det är mycket jag fortfarande inte riktigt hänger med på, men framsteg iaf.

Avslutade kvällen med att kolla på True Blood med Lou, akompanjerat av Quilmesöl och chinamat. Så jävla sent det ska bli alltid bara, och sen skulle man gå upp sex idag.

En kul grej som hände i måndags:
Jag stod efter lektionen på morgonen och tjuvrökte utanför fakulteten för ekonomi så kommer två tjejer fram och frågar om vägen till gatan Uruguay. Jag hör att de inte är härifrån och frågar varifrån de är varpå de säger Frankrike. Så vi snackar en stund om allt och inget på spanska (hur bra flyt som helst). Så skumt att snacka på spanska med folk som inte är från ett spansktalande land, som har samma nivå som en själv. Skittrevliga iallafall och fina namn. Clemence och Charlotte, med rätt uttal blir det kanuun. :D

Stötte ihop med dem och en manlig fransos idag också utanför skolan, så vi drog och tog en kaffe på en bar ett halvt kvarter ifrån skolan, riktigt trevligt. Slutade med att vi satt och lunchade på Plaza Libertad, en nyrenoverad park som e riktigt nice. Visade sig att en av tjejerna även läser ett av de ämnen som jag kör "Historia Politica Latinoamericana" så det är kul att man har någon att snacka lite mer med. Så om en timme bär det iväg igen till centrum för lektion, sen vet man aldrig vad det kan bli, är med i utbytesstudentgruppen nu även och de är ute och munnar fem dagar i veckan.

Sol och 25 grader...och fortfarande vinter

Känner mig som en mytoman, har fortfarande inte köpt någon kamera men slänger upp ett par äldre bilder. :)
'jag å lucila på lucas festpå lucas festnacho å jag

Först jag och lucila på en bar i centrum när Lucas fyllde år. Andra bilden är från samma fest och det är Jag, Lou, Mauris tjej, Mauri (asskön snubbe), Apa (hehe, ja lite kul), Iani (janni) och Lucas.

IDAG 25 GRADER UTE OCH HAR SPENDERAT EFTERMIDDAGEN I EN PARK.

Läs en annan reseblogg om Costa-Rica

http://giraffsannah.blogspot.com/ ... Läs om Sannahs som drog till Costa-Rica. Ett paradis i Karibien.

Jag vill också till Karibien! Ska fan bli av...

Nervöst...

Det har fan varit pissnervöst de här dagarna. Visst har jag fått stöd av polarna här, men de kan ju inte hålla mig i handen som mamma första dagen i skolan. Skulle jag komma att förstå någonting? Är folket trevligt? Plus att ifall man är lite nervös så blir spanskan sämre och då vill man prata mindre. Jag är ensam utlänning i alla ämnen utom ett, något som jag fasade lite över. Kände mig helt utelämnad, de flesta är här med polare som de gör ett utbyte tillsammans med. Men det gick fan bra. Folk är trevliga och hjälpsamma och nyfikna vilket underlättar allt (ursäkta upprepningen). Det verkar vara bra kvalitet på utbildningen och jag känner verkligen att jag vill lära mig något även om det kommer krävas mycket. Men jag vet att om ett år kommer jag prata flytande spanska, kommer ha en bra nivå av buisness-spanska och det kommer jag kunna utnyttja i framtiden. Men framförallt tycker jag att det är kul.

Jag är glad att jag tog den här chansen, trodde fan inte jag skulle hamna här. Började ju smått att kolla möjligheterna i januari. Visste ju inte vad jag ville plugga, dock visste jag att spanska ska jag fan lära mig bra inte halvdant inte. Jag vill vara fyrspråkig.

Började titta runt på nätet hur jag skulle gå tillväga, och hur jag skulle behöva göra för att komma undan så billigt som möjligt. Hittade en blogg med en svensk kille som pluggat här via ett utbyte till _Universidad de Belgrano där många av de italienare och fransmän, även amerikaner studerar. Fick lite info där, men jag ville göra det ännu billigare. Skickade ut spanare här i argentina via msn och fick bra resultat. Visade sig att jag bara behövde göra bråkdelen av allt pappersarbete och kunde ändå skriva in mig på ett bra universitet (UCES). Det kändes dock ändå aldrig på riktigt, bara som något som skulle ge mig motivation och alltid ligga en bit fram i tiden. Jag behöer fan alltid en morot för att ha något att se framemot, få motivation. Det kändes endast som det, men helt plötsligt kom dagen och oj vad fel det kändes. Lämnade polarna när det var som bäst och bästa årstiden.

Att plugga i sverige kändes för lätt på något sätt. Man klickar några gånger med musen på studera.nu och så har man sökt. För csn klickar man några gånger till och får hem ett brev som man skriver under och postar. Allt sköts automatiskt så det känns knappt som man gör det på riktigt. Ville ha något att bita i, en utmaning. Hade ju ingen aning om hur det skulle bli här egentligen. Det är fan värt att ta risker, jag är sämst på det. Alltid den enkla, säkra bekväma vägen. Men var trött på att hamna i svenssonfacket. Har lärt mig mer denna månad än senaste två åren.

Kvällspasset: Realidad economica stod på menyn. Ärligt talat hade jag dålig koll på vad det innebar, jag visste att det var åt historiahållet för den argentinska ekonomin i senaste decennierna. Det mest aktuella. Det var lite värre än så, lite mer terminologi och krävde en "lightbas" av ekonomi. Men fan vad intressant!

Kände mig dock lite illa till mods till en början, verkade vara rätt måsigt folk (äldre som pluggar buisness administration år fyra (jag har inte pluggat ett piss), kommer trötta till lektiorna och drar därifrån som avlöningar). Halvtråkig stämning så att säga. Men jag beundrar fan alla dem som har den orken, när vi i Sverige klagar på att vi måste jobba lite medan vi pluggar. Utöver det går de ut mitt i veckorna och snittar väl 4-6 timmars sömn per natt. Fattar inte :). Så kommer jag som den bortskämda svensken som inte behöver jobba.
Läraren var trevlig också, han tyckte jag skulle stanna kvar och känna efter och först kände jag mig rädd. Skall man våga satsa och kanske misslyckas? Jag tror jag kommer stanna för det var så jävla intressant så även om jag inte klarar det är det värt.

skoldag

Grym skoldag idag!!!! Snackat med massa sköna människor och träffat folk jag känner på stan och suttit i solen i parken och läst tidningen och bara njutit av livet. Träffade Lucila också runt lunch och hon hade köpt mackor som vi käkade ute i solen. Lektionen idag var introduktion till marknadsföring och jag förstod ganska mycket. Det roligaste var när vi fick se en dvd om produkter och emilia - big big girl gick igång. Vaknade till med ett ryck :).

Har köpt böcker för flera hundra kronor idag och fortfarande saknar jag ett gäng, lite segt och har inte min sköna fåtölj ännu. Eller snarare tron, den ska va så jävla skön att sitta å läsa i så att somnar i den. Perfekt för mig. Nu är det dags för mitt sista ämne innan jag gått på alla samtliga lektioner. Bara att springa ut till bussen.

Avsmak

Fick dålig smak i munnen och ville spy när jag för inte alltför längesen såg argentinas motsvarighet på foppatofflan. Nån jävla sandalett som är tvådelad så fötterna ser ut som på en Ninjasköldpadda (Turtles). Ni som äger ett par av dessa kan säga upp kontakten med mig redan nu, vill inte ha något med er att göra. Vidriga skor får man leta länge efter, t o m foppatofflan ser swkoser ut som en loska istället för en spya bredvid den här skon.

Skön dag..

Vaknade upp rätt tidigt eftersom jag trodde att vi skulle till Frukthamnen, där de säljer möbler. Men icke, det får tydligen vänta en vecka till... Och jag som ville ha min sköna fåtölj nu. Jävla lata argentinare, trots sjukt sen utekväll igår så gick jag upp vid 12 medan resten låg och sov till fyra, fem en låg kvar i sängen till sju på kvällen. Så den dagen var ju förstörd för dem. Jag satte mig en stund i solen me datorn. Riktigt skönt väder idag och det var en av de få dagarna jag sett dagsljuset. Har mest hållt mig inne i mitt rum dessa dagar jag varit sjuk och antingen försökt plugga eller bara sovit och varit trött och istället gått ut på kvällen när folk kommit hem från sina jobb.

Skönt med wifi och laptop, satte mig ute som sagt och slog en signal till Juancito hemma i sverige. Snackade väl med honom i två timmar, riktigt kul faktiskt. Snackade om allt och inget och jag saknar faktiskt polarna hemma.
Det bästa vore ju att kunna ta ett plan lite då och då (fast vem fan orkar resa 24 timmar då och då) och för att sedan återvända tillbaks hit och återgå till livet. För det är ju här jag har livet just nu. Trivs otroligt bra och känner mig 110% som hemma, ashärligt :). Trots att jag har sjuk ångest för morgondagens morgonlektion om 6 timmar.

Gårdagen spenderade vi med poker och drog hem till några tjejer som Guido, Andy och Nacho plockat upp i brasilien, riktigt trevliga faktiskt. Hade sjukt kul hela kvällen. Det är lätt att vara rolig när man är utlänningen som kan svordomar och eftersom jag har ett grymt vokabulär så kunde jag hålla hyfsad låda hela kvällen. Funkar dock bara första kvällen för sen är man inte så rolig längre när man säger Siete mecinos de mierda, porque no te volvés dos meses a la concha de tu vieja. Men kunde hänga med hyfsat i konversationerna och jag blir lika glad och stolt varje gång. Fan nu är jag nära att kunna detta språk riktigt bra alltså. Får man vara stolt över det?

Kvällen nu spenderade jag med bandet la Turbina som precis börjat lira och låter som ett pre-mature OhWeBe när de en gång i tiden satte igång med lirandet. Självklart skulle det drickas öl och de säljer starköl billigt i mängder vid replokalerna. Avslutade kvällen med en fet pizza vid plaza italia. Är nöjd, men önska mig lycka till imorgon.

Fan vad kul...

Kom precis hem, klockan är tjugo i sju.
Faaaaaaaaaan vad kul jag haft i kväll :).. Grymt lyckad kväll. Det får räcka så... Lirade poker också, gick 1 svensk krona back typ, helt ok!

Var på kika, samma ställe som jag, johan och krille var på för ett år sen. Grymt ställe!

kuuuuuuul :)

Vafaaaan, pallar inte.

Hörde att de nämt på teven att de ville ha en senaste tid för klubbarna, klockan tre som hemma i sverige. Det kan de ju glömma iaf, det skulle ju vara lite värdelöst. Vad skulle man göra då? Det här är ju staden som inte sover. Fast det är ju en sjukt överdriven lögn, för istället sover man hela jävla lördagen och vaknar upp någongång runt fem sex som idag. Pallar inte, jag hade massa viktiga saker att göra. Måste hitta en skön fåtölj att kunna sitta och läsa i och en bokhylla för alla mina djupa intellektuella böcker.

Igår var en rätt trevlig kväll, hamnade hemma hos Javier och slutade på Voodoo och Crobar (där man fick gå före i kön eftersom de kände dj:arna). Så jävla skönt det där, sånt som man aldrig får göra hemma. Elektroniskmusik tyvärr, inte min kopp te men det var okej ändå på något sätt. Bra stämning. Haschpipor såg man överallt, och det låg som ett moln tungt över klubben. Så annorlunda det där. Verkligen kulturskillnad, vem har rätt och vem har fel egentligen? Det är bara att acceptera i vilket fall som helst.

Har precis tagit en dusch och ska röra mig mot guido för lite poker och förfest. Då var det dags igen. Riktigt skönt väder idag, friskt som fan men ändå 16 grader. Perfekt.

La boca!!

Måste börja med att berätta en lite rolig anektot från häromdan när vi drog och boxades. Satt och snackade med Lucas på msn och han säger till mig att snacka med Nacho om hur och var vi skall ses. Då säger jag kaxigt till Lucas
- "Det är lugnt, jag kan min stad" (Jag är Buenos Aires...).
Varav tio minuter senare jag går ut och hoppar på fel buss och hamnar i Vicente Lopez, ca 30 pesos taxiresa ifrån. En bra bit alltså. Blev dyrt och fan vad de garvade när jag berättade.

Fan va fett... Missade första målet och sen blev det tyvärr bara ett till för andra laget. Fett synd, men fan va nice det var :). Grymt coolt att kliva in i den lilla kastrullen som är helt och hållet målad i gult och blått efter den svenska flaggan. Ska lätt gå på fler matcher.

 Lucas som är medlem i fancluben hade gratis biljetter, dock var min plats på ett helt annat ställe och jag skulle egentligen inte fått kliva in på den delen där han hade plats. Men efter 10 minuters snackande och fifflande hit och dit lyckades han hitta ett extra kort så att vi kunde komma in alla på samma ställe. :). Chamuyar som de kallar det här. Betyder ungefär snacka in sig, och det är typiskt Argentina, man småluras och snackar skit hela tiden. Om det inte är för att få tjejer på fall så bara för att få sin vilja igenom när det strular.

Igår hittade jag det som kommer att ersätta Ben å Jerry här, Volta heter det! Halvkilot går för 55 spänn om du beställer hem men det är lätt värt det. Jag gillar inte att blåsa i min egen trumpet men är det någon som kan glass så är det jag. Glass är mitt allt. Och som laktosallergiker är det ett svårt livskall men man får se till att man är på fastmark så ordnar det sig. Kommer bli svårt att hålla sig borta nu, alla sena kvällar när man har tråkigt och behöver trycka i sig något sött, bara ett samtal ifrån....

Skolk

Tog precis beslutet att skippa den fyra timmars lektion i Matematiskanalys som jag ska ha ikväll för att titta på La Boca kicka boll. Jag hoppas det var rätt beslut har vägt fram och tillbaka hela dagen om hur jag ska göra och nu tillslut kom jag till insikt. Jag ligger redan efter i matten, och jag missar fyra timmar idag vilket är åt helvete, men det är sånt som händer. Detta känns ändå som lättaste ämnet på mitt schema.

Detta är ju once in a lifetime event, se la Boca gratis. Så e det!

Milanesas

Käkade precis världens godaste milanesa. Milanesa är en panerad lövbiff av antingen nöt eller kyckling. Köpte ungefär ett kilo för en tjunka kronor vilket är sjukt billigt och riktigt jävla saftiga bitar. Ska bunkra upp med mer idag, så jäkla gott.

Morgonskola...=Dagis

uuuääääh. Var på min första morgonlektion och jag kände mig som farbror Danne där. Argentinare föds praktiskt taget med skägg men dessa ungomar hade knappt fjun i ansiktet. Hälften av alla satt där för att de misslyckats med ämnet året innan (dumhuvuden) och det verkade inte finnas något särskilt intresse bland dem. Några sov, några lekte med mobilen, en tjej skickade lappar och hade ett barbiepennskrin... Hahahaha. Jag kanske satt på morgonmötet på dagiset? Vafaaaan. Visst det fanns seriösa folk där så jag tror att jag kan lära mig någonting. Morgonklasserna ska vara mest oseriösa för till dessa går de som slipper jobba (tror det var sex stycken i min klass som jobbade vid sidan av plugget) alltså de med rika föräldrar som slipper bry sig om att de ändå betalar ganska bra pengar för skolan som de går i.

Nej mycket bättre på kvällarna trots att det blir sent. På dessa lektioner går folket som jobbat halva dagen och inte har råd att sitta där och måsa. Vuxna människor.

Skulle även ha betalat månadsavgiften idag men än en gång säger de till mig att,-"jag vet inte hur mycket du ska betala kom tillbaka i morrn". Hoppas de gör så t o m December så jag slipper betala.

Nu ska jag vila en timme och sedan käka och förbereda inför nästa lektion Latinamerikansk politikhistoria. Spännande, får se om jag lyckas hålla mig vaken genom hela lektion. Sen är det bara att börja gräva ner sig i pluggandet.

Huset...

Förjävligt att jag inte har bilder än, men det ska ordnas inom två veckor sanna mina ord.


Toan här är en katastrof, det är stopp i handfatet och man får ösa med muggar varje gång man använder det, toan är okej men det läcker som fan ner till hallen. Så varje gång man gör sitt blir hallen lite småblöt och det ser ut som hål i taket. Antar att vi itne är långt ifrån att hela toan rasar ner, det är ett scenario som jag hela tiden ser framför mig.

Toan här nere (jag måste fan ta bilder med datorn eller vadsomhelst för att visa) där spolar man manuellt, med en hink som man fyller med vatten. Det är hål i väggen och man ser där rören går och vattnet rinner öppet genom avkapade rör.
 Som tur e funkar duscharna bra, hade fan inte pallat kallduschar och eftersom vattnet värms upp i realtid så att säga så kan man duscha hur länge man vill. Nu snart borde jag slagga eftersom jag ska upp om sex timmar. Först lite kungen eller annat förströelsespel.

Ny vecka nya tag

Jag beklagar latheten och uteblivna inlägg i bloggen. Men det har faktiskt inte hänt ett piss, kan inte riktigt komma på någonting spännande att skriva om. Okreativ just nu.
Har ju försökt följa friidrotten trots att jag saknar tv (jävla diego, han sa att det skulle finnas tv men det kommer tydligen inte förrän om två månader).

I helgen var jag ju fortfarande sjuk och i fullgång med antibiotika (som gett mig både tandvärk och utslag på armbågarna) så det blev lugna kvällar. Lördagen gick bara och la mig men söndagen spenderades hos Jannine i snobbområdet Nordelta. Hon hade FF så vi tog över och grillade kött i mängder. Tyvärr ligger det där jävla stället nästan två timmar bort från mig så jag förlängde det argentinska dygnet och kom lite sent. Lagom till maten skulle serveras. Det var riktigt trevligt med Guido, Jannu, Andy, Danila och Nacho.

Måndagen tillägnade jag matteplugg vilket gick åt helvete då jag inte förstod frågorna, måste försöka hitta någonslags tutoringtjänst, någon som kan dadda med mig någon timme i veckan så jag kan hänga med bättre. Det skulle vara klockrent. Så jag spenderade resten av dagen till att ligga som en död säl och kolla på film. Kan hända att jag tjuvrökte lite också, det går bra med slutandet förutom att jag börjar igen varannan dag med en enstaka. Som gör att det blir lika svårt igen på nytt, asdumt.

Idag drog jag till skolan för att byta det ämne som var för svårt till ett annat, valde introduktion till marketing vilket kan bli bra tror jag. Träffade även två spanjorskor vid utbytesstudentkontoret vilka var rätt trevliga och fan vad mycket lättare det är att förstå deras spanska. Helt sjukt, som att argentinskan är någon form av bred skånska. Trots att jag är mest van och utsatt för den argentinska varianten. Hehehe.
Fortsatte vidare och träffade Lucila vid hennes jobb och sedan en lunch på donken med Lukas och hans flicka Iani. De har chockhöjt priserna på donken och olle skulle kallat det för riktiga ockerpriser. Man får i princip en fin biff för samma pengar. 40 kronor för en meny!??!?! Va i helvete? Är ju inte gjord av pengar.

Avslutade dagen med en boxningträning som Lucas och Nacho bjöd med mig på, fett kul faktiskt. Gjorde inte så mycket idag förutom lite hopprep och enklare slag och sen får man stå och veva i luften men fan vad bra träning det är. Ska lätt fortsätta med det. Kan bli kul.

Imorgon upp 0630 för ekonomilektion. Spännande.


Åska.

Åskan dundrar på här, första gången det regnar på fyra veckor. Mysigt som fan att sova till ljuden av regn å åska istället för massa tutande bilar i vanliga fall. Idag var vi och kollade på möbler på Las Pulgas i palermo. Fett som fan, så jävla coola secondhandmöbler men lite för dyra bara, önskar jag hade pengar att lägga ner på sånt. Skulle kunna inreda den fetaste lyan med 50 eller 70tals retro.

Vädret har varit sjukt bra idag också, 24 grader toppade termometern på så sommarkläder på!

Lektion #2.

Åkte in tidigare till staden för att köpa ett kompendium med en bunt matteuppgifter och betala månadsavgiften till skolan. Hittade kompendiet vilket var jävligt skönt, men skolavgiften får dröja eftersom de inte visste hur mkt jag skulle bli skyldig. Vafan om de lägger på mer. Hoppas det ordnar sig..

Lektion nummer två var fundamentos de economia 2 vilket Luky sa till mig att jag kunde läsa utan ekonomisk bas. Vilket var nästan rätt, tyvärr krävde den att man hade förkunskaper i ekonomi vilket gjorde allt 100x svårare. Trots att detta var macroekonomi och ettan mikro. Iallafall var det färre elever i klassrummet, så det var lättare att konversera med folket där och läraren (eller ersättaren eftersom den riktiga var sjuk) var riktigt trevlig och hjälpte mig och bjöd även på en kopp kaffe i rasten. Gillar ändå stämningen där, på våning två finns en bar med wifi där man kan ta sig en kaffe och en finsk pinne medan man surfar och kanske även ett järn lr två.
Lektionen i sig var riktigt intressant och jag blev mer och mer irriterad över de saker och små detaljer som hindrade mig från att förstå det helheterna och det kändes som det var en nivå för högt. Men det gav mig dock känslan av att jag skulle kunna klara av fund de economia 1. Nu måste jag bara gå igenom strulet att byta den här kursen mot något annat.
centrum där ja pluggarUngefär här pluggar jag. Säger inte ett piss egentligen :). Men jag försöker återvinna lite gamla bilder för att göra bloggen lite levande :D.

Fan det är inte så jävla illa att gå i skolan på "nätterna". Började sju idag, rätt skönt att ha dagen till förfogande och på kvällen gör man ändå inget, alla e ändå hemma å sover siesta för att sedan vakna till närmare tio, elva när jag slutar och blev riktigt glad idag när Jannine ringde mig och sa att hon guido luky å en väninna till honom var påväg till Las Cañitas för att käka lite. Så perfekt för mig när jag slutade att ta ett par tunnelbanestationer och bli upplockad av dem och fortsätta till en restaurang. Käkade ñoquis som är pastaliknande saker gjorda av potatis med köttfärssås, riktigt gott. Men som jag anade inte bra för magen. Som tur var fanns det fint kakel i huset där man kunde ägna några minuter till kontemplation för att sedan komma tillbaks i matcen igen. Då kan jag stryka Ñoquis från ätbara saker här då.

Den här helgen blir riktigt light, käkar antibiotika nu för halsflussen jag drog på mig så det blir inget intag av alkohol vilket är skönt och billigt för omväxlingens skull.
Avslutade kvällen med att se en Argentinsk film på bio som var helt okej. Det bästa var att jag kunde hänga med i nästan allt som hände med undantag för några detaljer som inte påverkade handlingen alltför mycket :D. Jag visste vem som var mördaren! 22 kronor kostar det att se en film här och de har öppet till halv fyra på morgonen.
Nu börjar det kännas lite bättre igen och det är nog friskheten som talar, det var iofs även varmt som fan idag, uppmot 23-24 grader som mest men man går ju ändå ut med vinterjackan dum som man är. Promenerade till svetten rann.
Nu ska jag sova då klockan snart är fem på morgonen och måste upp i tid för att försöka hitta lite begagnade möbler till mitt rum. Det känns just nu som jag kommer bo kvar här ett tag, bra stämning och skön karaktär.

Vad hände.

Från en dag till en annan blev det plötsligt svårt att gå upp ur sängen och saker blev jobbiga ... Snart min andra lektion, får se hur det kan komma att gå. Är nervös. Mest över att jag förmodligen inte kommer kunna ta csn ifall jag inte kommer klara samtliga kurser. Åååååååååååååh...

Första lektionen då...

Hemma skulle allt det här jagandet suga musten ur mig direkt, men här gör det inte det. Kanske för att det kännts i ett år hemma som jag gjort samma skit och bara traskat på samma ställe. Det blir ju vad man gör det till och man kan inte fly från problem vilket jag inte heller har gjort. Men jag gillar faktiskt de här utmaningarna, änsålänge.

Lektionen började 1830 så jag hade ju tid att förbereda mig, så jag spenderade hela morgonen i sängen eftersom jag fortfarande är sjuk och slängde iväg csnpapper på lådan.
Anlände tidigt till gatan Paraguay vilket var tur eftersom jag inte visste vilken aula jag skulle sitta i. Hade ingen aning om vad jag kunde vänta mig heller, spännande. Sprang runt, framochtillbaka ett par kvarter och frågade folk som såg ut som studenter som stod utanför ingångarna till fakulteterna och tillslut hamnade jag rätt. Dum som man är skrev jag inte ner det så nu får jag leta nästa fredag också.

På schemat stod iaf matematisk analys 1 och det skulle handla om funktioner. Hade t o m glömt begreppet funktioner när läraren började snacka men efter ett tag kände jag att fan jag är ju med i matchen. Jag kan det här (åfan, vi läste det rätt tidigt på gymnasiet), så det är ju skönt! Kanske kan klara det här ämnet då. Hade egentligen inge större svårigheter med språket gällande genomgången, mer isf skämten emellan och småsnacket. Det jobbigaste är bara när allt är på spanska så blir det svårare att komma ihåg av n ågon konstig anledning, för att man pusslar ihop orden emellan och koncentrerar sig mest på det.

Klassrummet var litet och vi satt som sillar, dock inte 200 utan 30 så det var ju ok. Lektionen slutade fyra timmar senare 2230 och hemma lagom till middag vid halvtolv då :). Kanske inte det optimala, men det får väl fan funka då.
Imorrn gäller samma sak, fast fundamentos de economia 2. Här finns ju alltid tid. Just nu hatar jag det, då vissa verkar ohata att komma på småtimmarna när man bestämt att göra något.

sug min drule sverige

med 13 grader och regn??? Vem vill leva så? Hahaha och snart väntar ett mörker från helvetet och gråa dagar med snöblandat regn som smälter bort på en gång.

Men visst fan är det då härligt att sitta nere i källaren på Bröderna Olsson och ta sig en bira. Som mange inte helt oväntat ohatar att göra (Bilden nedan).

Kroppsbehåring...

Toaletten här uppe är full med kroppsbehåring i handfatet, i badkaret, på sittringen och på golvet. Nu har även ett hårstrå hamnat på spolknappen som sitter ungefär i hakhöjd. HAhahaha, hur fan gick det till? Det bara hoppade upp och lindade sig runt. Hahaha.

I tristessen

I tristessen kan man ju posta lite youtubeinlägg. Fan missar träffen för alla utländska studenter som är idag klockan åtta. Fan. Och imorrn börjar lektionerna, jag e pissnervös. Allt som kännts så bra tills idag, och nu känns det som det kommer gå åt helvete alltihop. :) Det kommer bli pissvårt iaf. 

Här iaf, hoffmaestro som jag såg i Nynäshamn av alla ställen på Garagefesten. Grymt bra liveband!

Nöjd och förbannad

Min polare guido ringde läkaren som sa åt mig att komma genast, vilket jag gjorde. Tog en taxi och flängde iväg, tog hissen upp till mottagningen, och i språnget påväg in till läkaren betalade jag besöket på 180 kronor. Knackig service, de måste väl prioritera Influensa A-case. Han sa att det inte var Influensa H1N1 iaf och jag fick antibiotika. Det va väl tur. Hoppas det blir bättre nu iaf.

Tidigare idag försökte jag även ringa ett statligt sjukhus där en jävla fittsubba la på två gånger. Trots att jag förklarade att jag har 39 graders feber och inte pratar så jävla bra spanska. Jag flög av handtaget och helt bananas ringde jag upp igen och kommenderade ut svordomar på löpande band. Hoppas hon hörde dem jävla nolla.

Mask på?

Fan, tempen i söndags visade 38, och igår så mycket som 39 och idag är jag helt utmattad och väck, så det finns bara en sak att göra. Åka till läkaren, och enligt guido ska masken på, då undrar jag. Vilken taxichaufför vill köra mig iförd mask ?? Jag ser ju ut som en jävla billy the kid med en bandana för munnen. Aja, man får väl ställa upp för det Argentinska folket. Detta kanske låter som ett skämt men det är det inte, dock tror jag inte att jag har svininfluensan eftersom jag bara har två av symptomen men jag mår icke bra iaf. Har nog inte mått såhär dåligt sen jag åkte på den vanliga influensan i colombia för ett år sedan. Synd att jag inte har någon kamera för att dokumentera detta.


Bilder

mina första bilder. ni får ju förstå att det tar ett tag att producera realistiska bilder från en studio i den finska urskogen med greenscreen.

guido, rocio, fede, jagPoker

Godmorgon

Klockan är tjugo i fem, tio hos er och jag ligger och smådrar mig i sängen. Har spenderat förmiddagen med att surra med staven på skype. Riktigt kul faktiskt, haha. Vi testade väl de flesta spel som skype har att erbjuda samtidigt som vi körde webcamkonversation. Haha, allt från hänggubbe, sänka skepp, finns i sjön, och något annat junk. Nästa gång kör vi webcamkonferans fem pers och lirar bingo tillsammans.

Skönt när man bor såhär i ett slags kollektiv. När jag väl gick upp var Mirko (Italienaren) uppe och höll på med mat så han frågade ifall jag ville ha lunch. Perfekt, nästa gång lagar jag något till alla och så går det runt sådär, gillar det här som fan. Bra gemenskap och vi börjar lära känna varann lite smått. Snackar bara på spanska också och det flyter på. Så jävla skönt. En riktig sensation när jag förra helgen började känna att jag kan komma in i konversationer mellan andra och kan förstå vad hela gruppen snackar om. Det låter ju kanske fånigt men det är fan stor skillnad om man pratar en mot en och båda vet exakt vad man snackar om än om en grupp sitter och snackar skit om allt möjligt.

Det är så jävla kul att lära sig ett nytt språk, man blir förvånad över sig själv hela tiden och stolt samtidigt när man lär sig nya saker, och förbluffad över hur svårt det egentligen är. Känns som man verkligen kan lära känna en hel kultur på det sättet. Men fan vad det tar lång tid att bemästra, alla små nyanser och detaljer utöver att bara lära sig massa ord, och sen kunna placera det i rätt kontext och höra vad folk mumlar fram. Man får ta det peu on peu, en sak åt gången. Man måste i vilket fall som helst tänka på det språk man talar, det är typ sensation ett, när man slutar översätta det man ska säga i huvudet.

Seinfeld...

Har precis som i ett avnsitt av Seinfeld gått runt i 10-15 minuter och letat efter bilen. Haha, vi tänkte inte riktigt på var vi ställde den eftersom det bara var ett kvarter ifrån och när vi väl drar ifrån klubben så är minnena nollställda. Haha. Några tänkbara scenarion.

1. Towed,. Bilen har blivit bogserad, de är snabba som fan med det ifall du ställer dig på fel plats där det är olovligt att parkera. De lämnar en röd lapp där bilen stod och man får åka till en impound och köpa ut bilen för några rikspesos.
2. Stulen. Någon praktpundare har hittat pärlan och tänkt göra sig ett par peso genom att stjäla den och sälja vidare.

Men som tur var kom några kompisar i sin bil och vi hoppade in åkte runt kvarteren tills vi hittade El zapo. Lyckan var överväldigande. Guido var tvungen att gnida sitt kön mot bilen i ren glädjeyra.

En annan rolig grej när man parkerar är att det kommer en helt främmande människa och kräver pengar av en, som någon slags parkeringsavgift. Allt emellan 10-30 kronor kan de ta och det är helt enkelt för att de ska "skydda" din bil. Annars kan det hända att "någon" tappar ett städ eller två över bilen som en ren olyckshändelse.
Det bästa var förra året när jag hörde konversationen mellan en "plisa" och valfri "muchacho".
"Fem peso och jag slår sönder bilen, tio och du får parkera" Skön insiktsfull jargon för det är så det funkar.
Dessa gatudrivare har tagit vissa områden i besittning och driver in pengar av dem som parkerar.

Nu är klockan fem i sex så det är dags att gå och lägga sig. Får se vad morgondagen har att erbjuda.

Svensk.

Lite svensk man ar. Aven om jag gillar att ata middagar sent och luncha vid fem sa ater jag ju vanligtvis som hemma alltsa lunch vid tolv och middag runt fem sex. Folk har verkar tycka att jag ar vansinnig och skrattar at mig. Snart exploderar jag.

Som nar jag gar over gatan, alltid viktigt att kolla at sidan sa det inte kommer nan vansinnig javel och forsoker doda en, for bilarna skiter ju verkligen i fotgangarna. Varje gang jag gar over brukar jag ladda upp mig sa att jag ar som en tickande bomb. Skulle nagon vara nara att kora over mig ar jag beredd med de varsta svordomarna och det varsta kroppsspraket for att forsoka fornedra denna forare sa nycket som mojligt. Jag blir verkligen irriterad och bara gar och vantar pa nar jag ska fa ladda ur pa nagon.

Nu ar iaf klockan 00:00 och det ar dags for middag efter en vild fotbollsmatch. Forsta gangen jag lirar pa ett ar och anda hinkar man in tre pyttsar. Det e knackigt, en pa volley. Det ar bra att visa sa gatt det gar att svenskar inte ar tafatta bollspelare (vilket vi verkligen ar).

Men vafan, jag vill ata middag vid femoch ga ut vid tio elva, inte tva. Eftersom jag inte har nagon inovad siesta sa ar man ett vrak och star och dregglar inne pa klubben. Nae, ska fan forsoka trycka in lite svensk kultur i det har samhallet. Aven det harmed att diska med en svamp ar ju helt bananas. Hygien nagon?


Asado

Skont med wifi och alla sitter har med sina iphones sa det ar ju latt att kolla facebook och skriva ett inlagg. For en gangsskull har jag ju massor att gora och kvantiteten av fester ar bisarr. Finns for mkt att valja pa, varje dag ar det nagon som fyller ar eller kanner nagon so har nagon fest eller spelning eller sa. Det ar som med spotify, nar man kan valja mellan allt som finns sa slutar det med att man inte gor nagonting istallet.

Har precis tryckt i mig en sjuk mangd kott, det ar ju ingen overdrift att det basta kottet ar harifran. Det ar sjukt javla bra och i sanna mangder man aldrig atit forr. Det skulle kunna vara enda anledning till att rekommendera folk att aka hit. Dock sitter jag och sipprar ut chimichurri ur rektum.

Nu akte pokerbordet fram och med 60 spann i insats ligger vinstpotten pa typ 200 spann, helt okej for kvallens fest. Nu drar de fram cigarrer ocksa for det ar ju ett maste nar man spelar.

De hittade passet...!!!! Kazooooo...

...blir mitt nya vinnarskrik om jag far vara med i wipeout som jag sokt till. Haha. De hittade passet!!!!!
Eftersom jag ar dumihuvudet och har det i jackfickan och lamnar jackan pa en soffa for att spara en buck pa att inte lamna in till garderoben. Lite angestladdat imorse, hade planer pa att dra in till stan och ga tillbaka i mina fotspar for att forsoka fa en ledtrad.

Men borjade med att ringa klubben och de hade hittat mitt pass!!!! HAHAHA KAZOOOOOOOOOOOOOOOOO!! :)


Sista idag...

Fullspäckad dag med roliga events (återkommer med info :D) och spenderade sista timmarna med att beställa lite empanadas och öl och sitta med rumskamraterna och chatta lite. Det var ju tyvärr ingen som ville gå ut med mig ikväll å fan snart börjar skolan!?!?!?! Jag vill vara ledig längre.
Imorrn mycket att göra (eller egentligen inte). Ska hämta polisregisterutdrag för Argentina, lämna in kameran och kanske köpa en och annan möbel för rummet. Kan bli kul, ser framemot morgondagen, nu blire Oz och sova.

puss

BUSSARNA

Precis ute på en liten joggingtur och varmt var det. Sjukt att det kan slå om bara sådär, men imorrn ska det tydligen bli kallare igen. Det normala är ju inte 20 utan runt 4-10 med ilande fuktighet.

Bussarna här är i en klass försig. Det första problemet man står inför är att kunna betala för resan. Maskinen tar endast mynt och det går inte att köpa biljetter för sedlar förutom vissa ställen i centrum (typ ytterst sällsynt) och har man inte mynt kan det vara pissvårt att få tag på. Ett enpesomynt är ju typ värt två nästan för att det finns så lite av dem. Fattar inte att de inte gör något åt det, för det är ju ett allvarligt problem.
Fixxa mynt!

I Sverige är man ju sjukt bortskämd med att bussen går enligt en tidtabell och att stationerna ropas ut i högtalare. Här måste i princip veta innan vart man ska av för att kunna använda bussen. Fast när man väl lärt sig detta är bussen trots allt väldigt användbar. Man kan i princip ta sig vart som helst även om det tar tid.

Det är rätt spännande första gångerna att åka buss, man börjar med att vinka in den och hoppar på (ibland i farten) sådant som man ville göra när man var liten och nu är livrädd att man ska fastna i något. Säger till chauffören vilken valör på biljetten man vill ha, oftast 1.25. Vet faktiskt inte hur det där funkar så jag kör alltid den. alltså 2.50 kostar en resa vilket inte är ett piss. Det är löjligt billigt att åka här och skulle man fuskåka och ändå åka dit så ligger boten på 16 kronor.
Sen när man ska av trycker man på knappen ett kvarter innan och dörrarna öppnas när bussen åker i ca 50-70, och då gäller det att hålla i sig eller så kastar man sig ut likt Steven Segal när bussen fortfarande är i rörelse.

Vilken dag...

20 grader idag vilket är ovanligt för vintern. Träffade Mariano, Jair och den nya tatueraren Piraña på 24 bast. Fett soft att hänga där en stund och samma sköna anda. Snackade lite skit där och begav mig sedan hemåt för att lyckas somna på bussen och vakna upp vid sluthållplatsen. Haha, men en sån här dag vill man nästan det.

Och det där med att bli rånad, det var mest ett skämt. Kommer inte bli det, det är lugnt här. Man får se sig för och inte vara dum men jag känner mig säker där jag går.
Nu ska jag ut och njuta av vädret en stund och sen kanske möta upp Jannine o Lucila för käk. Får se vad som händer helt enkelt.

sussi

Grymt god sushi igar, bestallde hem ca 45 bitar och frossade me Lou i sushi och glass till efteratt. Kollade sen pa tva avsnitt av true blood, en ny serie som efter tva avsnitt verkar sadar, forstar inte riktigt poangen. Aja maste nog kolla nagra avsnitt till. Nu sitter jag sjalv pa ett internetcafe, utelamnad for den stora staden. Har pa mig allt jag ager av varde (dator, mobil, ipod, 100lappar, pass, oversattningar, viktiga papper) sa fan om nagon ska rana mig just idag :). Ska forbi tatueraren nu och saga hej, de ar sa jakla trevliga pa Well Done Tattoos. Men det oppnar klockan 12 sa jag har lite tid kvar att doda.

När du behöver tid, åk till Argentina.

Här finns alltid tio minuter till, vilket jag älskar. Perfekt för mig som har för vana att alltid sakna de där tio minuterna för att klä på sig, kolla mailen, skita, eller liknande.

Som sagt, helgen var helgrym. Glömde berätta att på festen som Eltero hade när han fyllde år i lördags hade en av pojkarna oturen att två av hans fruntimmer dök upp på samma ställe och var tvungen att fly med svansen mellan benen. Illa som fan.

Nu börjar jag känna att jag gör framsteg med språket för nu förstår jag i princip allt folk säger till mig. Även om man ibland ändå måste låta som ett fån och säga q-q-q-q-q-que, c-c-c-c-c-omo? Men nu när jag har mer flyt bryr jag mig mindre att jag säger fel och när man vågar och bara kör på går det mycket bättre. Som idag. Började dagen med att åka till universitetet för att få ett intagningsbevis som jag kan skicka till csn samt ändra en av kurserna (Historia Social de Argentina) till Fundamentos de Economía 2, tror det blir bättre plus att en polare här läste exakt den kursen och kan hjälpa mig ganska mycket.

Sedan passade jag på att ringa Mauri som jobbar i närheten för att mötas upp och kanske käka eller bara snacka skit, och han känner även till området once där man kan hitta lite billigare kläder. Om än mycket skräp så mycket schyssta grejer. Behövde nämligen någon tröja och handdukar och sängkläder. Mauri är riktigt jävla skön och med honom snackar jag bara spanska dessutom och vi har bra flyt i konersationerna vilket är så jävla kul. Fick träffa hans jobbarpolare och tog en mate. Mate är ett té och är nationaldrycken här som man kan se folk sitta och dela med sig av i parker, på tåg, ja överallt egentligen. Helt okej, är ingen tedrickare men med lite socker så.
Han visade mig iallafall runt i området och hittade tillslut en skön tröja för 160 spänn och sängkläder och handdukar för en billig penning. Fett soft.

Eftersom jag inte har något att göra så passade jag på att ringa El tero (lucas) och hälsa på honom på sitt jobb innan jag drog hem för lite mat.

Nu blire lite sushi och öööööööööööööööööööl för att fira livet! HAHAHAA! YES FUCK YEAH.

Trött...

Förlorade precis i en vild match i risk mellan oss fyra grabbar som bor här i huset. Avnjöt ett tiotalbitar sushi och öl till och hade faktiskt jäkligt kul. Speciellt när Mierco glömde sin tur och inte attackerade, och alla trodde han blivit pacifist.

Igår var en slö, jäkla dag alltså. Kommer inte ihåg när jag vaknade upp men låg ett bra tag i sängen utan att göra ett piss. Klämde några Ozavsnitt och slumrade till emellan och jag flyttade även, nu ska jag fan försöka få till en kamera så jag kan lägga upp lite bilder. Mycket roligare så va. Nya rummet är kanuun måste jag säga, har allt i ordning nu.

Fett kul igår också att Matias kom och hämtade upp mig till El teros fest. Hade ju inte träffat honom på ett år heller så det var ju svinkul. Festen i baren var grymt kul, för det var min bästa spanskakväll någonsin. Man har ju alltid sina ups n downs, ena dagen förstår man allt medan man nästa dag känner sig ha tappat hela språket. Det gick iallfall svinbra igår, var med i alla konversationerna i gänget och allt bara flöt på utan problem. Så jävla fett skönt.

Idag har jag spenderat i sängen, liggande position och endast gått upp under några viktigare strapatser mot matbutiken. Har haft en superdag men är ändå helt jävla slut och nu är det dags att duna, har lite saker kvar att fixxxa med csn så det är bara att ta tag i på en gång.

Pengar är inget problem för mig

Har så mycket pengar just nu, vet inte vad jag ska göra med allt. Funderar på att skaffa yåååt.

Kanske den här ---> www.aftonbladet.se/nyheter/article5589763.ab

Kalkuuun

Lite för höga förväntningar på gårdagen tror jag allt. Lite av en kalkuuunkväll. De började ju på topp, satt och munnade lite bira framför datorn i hemmet för att vänta in klockan lite innan jag skulle bege mig till Guido för förfest. Mycket trevligt hemma hos Guido men festen vi drog till var ju sisådär. Folk med pinnar uppe i deras arslen och då inkluderar det säkert mig också. Kände ingen riktig skön känsla där, lite för snobbigt och stelt bara.

Sen går det ju aldrig att snacka där inne heller så det är inte min cup of poodah. Fortsatte i vilket fall som helst till ett annat ställe i Palermo, Podestá. Mycket skum 80tals musik, kände nästa lite debaservibbar med musiken i övrigt var stället kolsvart och ljudvolymen böghög. Man stod alltså i blindo utan möjlighet att samtala. Kändes sådär, aja jag gick ut däriufrån för att ringa en kompis som var på ett ställe några kvarter ifrån, när jag inte fick något svar skulle jag gå in igen. Men vilket ARSLE till vakt vägrade släppa in mig, snackade om att jag skulle ha en biljett, men vafan man köper ju en drink för biljetten hur ska jag då kunna ha kvar den. Den här idioten var ett riktigt arsle och ville bar var dryg för han visste att jag inte snackade så bra spanska heller. Försökte ta det på engelska då sa han bara, vi är i Argentina här snackar vi spanska.

Haha, så jävla pinsamt slutade i något slags patetiskt munhugg i stil med. Du är dum, men du är ett skithuvud men du är ett kukhuvud, jaha men du är att kukskitarselhuvud. Lagom nivå. Så jag tror inte någon blev sårad iallafall. Så det var bara att åka vidare, tog en taxi åtta kvarter. Väl framme säger taxichaffisen att han inte har växel... Kom igen, vem fan åker runt där utan växel så efter lite tjafs fick jag tillbaks allt. Slutade med att jag inte kunde komma in på det andra stället, eller rättare sagt hade behövt betala inträde 60.- coronas klockan halv fem på morgonen, nja. Ny dag idag iaf med födelsedagsfest och nu asado till frukost, kan det bli bättre.

RSS 2.0