Hundkuk

Fan jävla löshundar och hundar på folks gårdar. Tog en löprunda åt ett annat håll idag, mot lite mer shaggy ställen och jag känner mig helt ärligt inte helt säker på överallt även om det förmodligen är helt lugnt. Man är ju mås. Det roliga är när man springer med hörlurar, man är ju helt inne i sin egen värld när det plötsligt skäller till en meter ifrån någon galen hund som man släppt ut på gården. Hoppade till några gånger och var pissrädd när det var en liten rackare till lösäckelrabiesbajshund som hann ifatt mig utan att jag märkte den och nafsade mig i hälen. De är som råttor här.


Opretto!?!?!?

Va i helvete, spyr på mig själv. Nu blire roliga inlägg! Uääääääääääääääääääöööööööööööööööööööööööööööööööööööööö


I love and hate BA

Jag både hatar och älskar BA. Jag älskar det enorma, det som får en att känna sig som poodah ibland men som även kan lyfta upp en till skyarna. Älskar utelivet och att det sällan, trots alla problem som en västerlänning kommer hit och påpekar, inte egentligen finns några problem alls. Folk kommer sent till jobbet, till möten, bussen kommer när den vill och affärer stänger när de inte känner för att jobba mer. Klubbarna har öppet till folk inte pallar festa mer och för den som vill kan man även sitta hemma och beställa hem sprit och cigaretter (livets goda!) med ett enkelt telefonsamtal.
Gatorna är så levande, folk säljer saker lite här och var, står och lyssnar på fotboll på radion och säljer tidningar. Ett ordnat kaos, precis som jag vill ha det.

Det är ju precis allt det där man hatar när man är här. Det kan ta tid att få saker, typ administrationen på skolan som lovat att höra av sig i veckor men aldrig skickat ett enda mail eller när jag skulle hämta ut ett polisregisterutdrag. Att om man ska ses på en plats kan man få vänta hur länge som helst för att bussarna inte gick eller dyl. (Oftast är det mig folk får vänta på tyvärr då jag är ett riktigt skithål). Jag vet inte hur hög fattigdomen är här men det är någonting man tar del av varje dag. Man vet inte riktigt vad man ska tänka när man ser 5-6åringar ensamma på tunnelbanan klockan elva på natten jonglerande och tiggande och som idag, en man utan armar som försökte få sig några extra kronor. Man vet ju ingenting om deras historia, hur och varför de hamnade där. Det sjuka är ju att man bara ignorerar det och fortsätter. Det är då man är glad att Sverige är som det är. Men som Emir skulle säga: -"Vad ska man göra?"

Sitter nu och boluderar i mitt iskalla rum typ 10 grader varmt (lite jag klagar). Tänkte ta en springtur och förbereda lite för ikväll kanske lira lite gurra.

Lycka till ohwebe som spelar snart på lövstock!!! Hade varit kul och se. (eller inte, har ju sett er senaste 100 gångerna :) )
tjo

back in the shack

Im back in the shack, great feelin.
Faaaaaaaaaaaaan vad kul jag haft ikväll! :) YEAH. Så jävla nöjd. Träffade en gammal polare från förra året, Ana och vi drog till en bar vid kyrkogården i recoleta. Efterfest hos en polare i närheten som är tillsammans med en amerikan som bott här i snart ett år. En ny kontakt här i BA. Fett kul, hade sjukt kul ikväll. Dansade till spexlåtar till klockan fyra i hennes etta med ett gäng amerikaner som var på besök och drack oss olindrigt berusade. Push it to the limit hamnade på spellistan och även timbuktu vilket alla verkade gilla och ville ha mer av.

Nu ladda om inför imorgon. Skål för livet.

Så jävla nöjd.... :)

Elev

Sitter på ett cafe, dricker espresso och surfar. Lite pretentiöst men har alltid velat testa det här, skulle jag köra latte skulle jag skita ner mig då jag e laktosallergiker.

Dåså... Efter en fullspäckad dag är jag elev på UCES. Hur fan ska det här gå. Bra hoppas jag, nu fattas bara ansökan till CSN, så fort jag fått alla uppgifter om studierna.

Började dagen med att bege mig till något jäkla hus där jag skulle beställa polisregisterutdrag från Argentina. Visade sig vara en 100 meter lång ringlande kö ut ur byggnaden vilket kändes sådär i denna stadiga vinter. Hade nog jävligt tur, allt gick som på räls faktiskt. Hade tillräckligt med pengar i fickan, typ exakt på peson för att kopiera passet i olika antal och betala för registerutdraget. Det roliga var att efter den långa kön fick jag en lapp och blev ombedd att gå till den andra kön för att sen betala och prata med handläggare. Vafaaaan? Den kön var lika lång. Aja, till slut ca två timmar senare kom jag fram till min handläggare som reagerade på att jag var född i Luleå. Tydligen hade han varit där med någon större båt och lastat mineraler, vetefan egentligen vad han snackade om men lite sjukt ändå. Vadå tillfällighet. Small world.

Fortsatte därifrån till skolans administration för att fullfölja inskrivngen vilken gick ganska smärtfritt trots några kommunikationssvårigheter. Pröjsade 1000 spänn och sen blir det ca 1300 i  månaden. Ganska mycket, hoppas csn ger med sig. Vad fan tar jag mig till annars? SMS-lån ????

Ikväll blir det nog utgång, berättar mer om det sen.

Tjoo

Buttman!

Haha, akte taxi igår och forbi svischade en buss med hela baksidan tackt av en poster med buttman. Dog av garv.
Fifaan,har nog pussat fler män på några få dagar än kvinnor någonsin, and i like it! Det jobbiga är som igår när jag var hemma hos en polare och kommer in i lägenheten där det är fest och det sitter 15 personer vid ett bord. Då är det rätta tillvägagångssättet att gå runt bordet, tränga in sig där det finns plats och konstla sig runt och pussa varenda jävel på kinden. Då passar jag på att säga att jag är svensk och vinkar lite.

Igår var en riktigt grym slappardag. Kollade på Oz, Entourage och gjorde lite ärenden. Kvällen avslutades med en grymmmm middag med Lucila på något grillställe (en Parrilla) i Palermo. Det blev en fet oxfile, större än tallriken nästan med lite sallad och öl till. Så jävla nice, tyvärr har priserna gått upp lite så notan stannade på 160 kronor för två personer. Helt okej ändå med tanke på vad man får. Haha, igår åt jag kött tre gånger. Runt tolvtiden lagade jag en biff med sallad, till middag runt sex blev det lövbiffar och sedan en bit oxfile runt halvelva :). Perfekt för mig.

Fan drar ut på att gå till universitetet och fixxa allt, idag är jag själv utan Jannine och det kommer bli tufft. Om det bara hade varit på engelska eller svenska hade det bara varit att fixxa  men nu måste man även oroa sig för språket och att bara gå ut är en utmattning för att man måste hitta med rätt bussar etc. Fan, bara att ta tag i. När jag är klar idag så är jag ledig ett tag framöver och imorrn är det fredag!

Kolla in lite Argentinsk streetstylehttp://onthecornerstreetstyle.blogspot.com
<---- Grymma bilder!
Bilder

Fan jag dök i poolen med kameran i fickan oturligt nog så kameran är trasig, men det ska nog gå att fixxxa billigt här eller köpa en ny.

Hittade passet

Efter att ha vänt uppochner på hela rummet så hittar jag äntligen passet. Fan började få klump i magen jag hade ju letat överallt... Yesssssss!

In the ghettoo

Lite uttråkad. Eftersom jag var så produktiv igår tänkte jag ta ledigt idag så jag vaknade väl runt tio, drog ut och sprang för att lära mig området. Till tonerna av tupac och NWA (för att få känslan) kutade jag några varv runt kvarteren och kände mig riktigt ghetto trots att jag sprang runt i gula asics och gröna surf-shorts.

Ibland springer man fem kvarter förbi söndervittrade, förfallna hus för att helt plötsligt vara omringad av världens mansions och feta bilar. Mycket märkligt för en svensk gosse att se. Skillnaderna i levnadsstandard här är bisarra faktiskt.

Lagade precis mat, blev en biff, en avocado och lite lök. Fan köket här är av sämsta klass, åååååh, jag trodde jag skulle få bo i en mansion men icke. Huset är rätt stort, men köket är inte mer än en kokvrå och allt är odiskat. Man får knappt själv plats för all disk.
Trodde visserligen aldrig att jag skulle vara den som klagade på detta när det snarare brukar vara tvärtom. :)

Får se om jag ska flytta, jag måste ge det en chans iaf och folket är ju trevligt trots att jag igår somnade till så mycket marijuanadoft som ett fotbollslag tillsammans skulle kunna producera om alla räknade till tre och blåste ut samtidigt.
Skulle ju faktiskt ha råd sen när jag väl får csn, men jag tänker bara ta bidragsdelen till en början för att se hur jag klarar mig. Det behövs ju egentligen inte mer.

Ikväll blir det sushi tror jag nog allt!

I LOVE BA

Jorå BA. Just nu BA, min fjärde dag BA, känns jävligt bra i BA. Jannine ringde precis och sa, bestäm inget för fredag för vi ska på en fest som ett modemagasin håller i...Det e knackigt, margharitas? Kanske även lite snittar? WTF!?!?!?!

Vad finns det mer att göra här då? Jag kanske ska börja i karate med husvärden Diego "el Tango" och Guido försöker få ihop fotbollen på måndagar igen och kan hända att det blir innebandy på lördag. Sen har de även inlinehockey här på kontinenten och det vore ju jävligt kul.

Vad ska jag käka idag då? Beställa hem empanadas? Vafan allt går ju att köra delivery, från Mcdonalds och grillmat till glass och sprit. Glömde säga det, vi beställde hem öl och sprit när det tog slut i fredags via en deliveryfirma, vafan Sverige när får vi det här?


Produktiv

Vilken produktiv dag! SHIT!

Och dessutom är jag on a roll med bussarna. Åkt två gånger irad och hamnat rätt, inte illa! Kan liksom inte njuta av bussresorna än, utan jag sitter på helspänn och kollar ut på gatorna och på kartan jag har med mig för att kunna hoppa av på rätt ställe.

Men nu vet jag hur jag tar mig hemifrån och tillbaka och jag har även skaffat mig en mobiiiiiiil idag! Horraay. Sist men inte minst var jag på skolan idag och löste det mesta med min närmsta framtid här i Buenos Aires. Fan kändes ändå lite sådär, vafan ska jag behöva plugga för när jag kan softa och ha kul i ett halvår ... :D

Men nej, det ska fan bli skitkul att börja plugga, för allt gick ju så jävla bra idag. Det finns ca fyra, fem olika avdelningar av UCES (Universidad Ciencias Empresariales y Sociales) och vi lyckades gå in på rätt på en gång helt av en slump.
Förutom att det var relativt svårt med spanskan på administrativa avdelningen så var alla rkitigt trevliga och tog sig tid med allting. Jag har nu i princip valt fem ämnen som jag ska plugga. Förmodligen blir det:

 1. Historia Política latinoamericana
 2. Historia social Latinoamericana
 3. Historia Económica general
 4. Fundamentos de Economía
 5. Problemas filosóficos y antropológicos
Verkar sweet som fan, så nu tar jag en eller två dagar ledigt :D och drar in och fixxar det sista tors eller fre.
De berättade att det var några norrmän samt fyra-fem finländare som skulle studera i år, det kan ju bli ball.


Flyttat

Jag har fått tag på mynt, skitit, druckit en bira och flyttat. Vilken händelserik dag! Gick upp halv åtta i Nordelta och fick äran att sitta bredvid Jannine i bilen som nyligen tagit körkort. Haha! Fem minuter tog uppkörningen tydligen. Hehehe, hehehe.
Det säger ju en del om resan jag fick uppleva imorse.

Tvillingarna Tesone hjälpte mig att ta mina prylar och åka till Vill Urquiza där jag nu bosatt mig för stunden. Stället är ett shack som verkligen behöver piffas upp. Mitt rum är faktiskt rätt schysst men annars är det riktigt slitet här, det röks inomhus och inte bara cigaretter men det är grymt bra stämning. Sammanhållningen är bra, alla spelar gitarr, det finns ett rum att repa i, uteplats där det grillas varje söndag och de brukar käka en del tillsammans. Ett litet kollektiv, så jag lär ju stanna här ett tag iaf, några månader.

Blev bjuden på inflyttningsmiddag, resterna från gårdagens grillning. KÖTTTTTTTTTTTTT! SJUKT MYCKET...
Köpte även två biffar till morgondagens lunch och middag. Kör en biff och toppar med en avokado. Ett 10kronors skrovmål.

Åkte även till Javi och träffade honom vilket var riktigt kul, tog lite bilder och snackade skit. Hans sida har varit med i både Rolling Stone och MTV här borta kolla in den http://www.onthecorner.com.ar . Jag ska få gå på glamorösa fester med gratis sprit och snittar härnäst och modeller! De e knackigt...

Skönt som fan, nu ska jag bege mig till en polare och slagga där för att sedan möta jannine imorgon och dra till skolan och fixxxa den skiten.

Ingen svininfluensa än inte

Trafiken

Trafiken är nog det första som man kommer i kontakt med här som resulterar i en mindre chock, en kulturkrock. Vägarna är breda som satan men inte underhållna för fem öre, det finns alla möjliga hål i vägarna (även om motorvägen är lite bättre). Man blinkar aldrig när man byter fil, har hållt andan flertalet gånger när man snuddad vid andra bilar. Filerna används inte heller, man föredrar att använda linjen som ett slags riktmärke mellan bilen.

Vid korsningar kör man rätt ut och tutar i bästa fall innan(av vilken anledning? om båda tutar spelar det ju ändå ingen roll) och man kör mot rött utan problem (var själv tvungen att testa en rödkörning eftersom att det är kotym  och man inte är en man annars...).

Sen körs det något sjukt på fyllan här och som Matte sa en gång i tiden när moppar var coolt "- Jag kör bättre när jag e full". När jag gick en bartenderkurs förra året berättade vår lärare till oss att under en kväll när man haft en stor razzia gällande alkoholpåverkade förare hade 75% av de testade alkohol i kroppen. Sjukt.
Varje gång vi drar ut inne i stan så åker vi bil, oftast är föraren i princip nykter men långt ifrån alltid. Vad ska man göra när man är flera mil hemifrån, det inte går bussar plus att man inte hittar? Njae vetefan.

Det finns lite tabu i att köra onykter, som i Sverige är det värsta man kan göra. Men å andra sidan har vi en väl fungerande lokaltrafik, inte sådana sjuka avstånd i städerna och poliser som tar dessa saker på allvar. Det finns inga komplement.
De flesta tänker ju att, vafan är de dumma i huvudet, korkade och outbildade som kör på fyllan men det är ju inte riktigt så enkelt. Nej folk vet riskerna redan. Men det känns som att det är mycket annat som måste tas tag i innan det här problemet försvinner.

Det perfekta livet innanför murarna - Nordelta


Bilder från förra "sommaren" när Kristine var med.


Efter att ha fått sova ut ordentligt hemma hos Eduardo (ca 12 timmar) hade jag och Jannine en lugn dag efter en mindre middag med hennes mormor och farsa. (Självklart serverades både öl och vin till maten och visst kanske det fungerar nu i början, men i längden måste jag börja säga tack men nej tack). Trevligt att återigen träffa dem och det slutade med att vi smålulliga hade diskussioner om Argentinas problem och hur vi ska lösa dem.

Jag och jannine satt och kollade en stund på Liar Liar och dog av garv emellanåt, mest av trötthet. Sedan bar det iväg mot Nordelta. Nordelta som jag berättat förr, är typ som ett område från The Sims eller the O.C. Samtliga hus är arkitektdesignade och pitoreska. Man kan hitta alla möjliga designer här så de lär ju haft kul när de ritade husen. Det sjukaste var dock ett jag såg förra året när jag var här, det var en betongfyrkant med en lite liten glasdörr. Man gick in genom glasdörren och förväntade sig världens inredning, men istället tror man att man stormat ett skyttevärn på Normandie för att det känns så kalt. En betongbunker med "modern design". Inte ens Hitler hade trivts.
Hitlers last days i bunkern

I Nordelta är kylen alltid full och det finns två maids som tar hand om huset. Öl brukar det också finnas i mängder och det är bara att ta för sig. Hehehe. Det finns flis där om man säger så, och kan ju tillägga att Jannus brorsa även äger ett trumset som Deep Purple skänkte honom då hans far åkte runt på turné med dem.
Akiles 5, är nog världens gulligaste unge, bra att öva spanska på också då han inte skrattar åt mig som de andra f******* :D.

Imorrn flyttar jag!!!

Kalkuuun

Vi forforfestade till runt ett-tiden, och forfestade till runt tre, drog till en fest till halv fem och avslutade med en bar/ klubb till klockan halv sex. Det ar ju inte friskt nagonstans, maste ta och se over de har rutinerna och borja andra dem.

Jag var ett riktigt vrak, efter en skon flygresa sa var jag ju inte direkt pigg och sedan for manga ol senare kunde jag knappt svara ja eller nej pa fragor som bast. Usch. Avslutade kvallen med McDonalds men jag ville hellre sova i bilen och vaknar upp en 40 minuter senare och fryser ihjal pa baksatet i 5-6 grader. Hehe. Sen bar det iaf ivag till en riktig sang. Patetiskt!

Det var kul dock att traffa alla, synd att de hatar att prata engelska och mumlar nar de pratar spanska for kommunkationsproblemen ar faktiskt patagliga. Nar de pratar med mig ar det lugnt, men med varandra sa driftar man och tappar allt :). Med Jannine blir det nagonslags blandning dar det beror pa hur trott jag ar i huvudet om jag vill svara tillbaks pa spanska eller inte. For fan vad det ar skont att komma hem efter en hel dag och tanka lite pa svenska, man blir sa javla utmattad. Och nar man byter sprak hela tiden spanska-engelska-spanska-engelska sa gar all tankeversamhet ut pa att oversatta att man inte kan ha vanliga konversationer. Men det kommer val.

Igar (Lordag) traffade jag Lucila en tjej som jag larde kanna forra aret som kanner Guido och dem, kakade empanadas som hon bjod pa (har lyckats komma undan nastan gratis dessa tva dagar) och motte sedan upp Jannine vid obelisken. Vi promenerade runt lite i citykarnan och smaturistade och tog bilder. BA ar kallt och odsligt och deprimerande just nu, men sjukt fint pa manga stallen.

Kylan far mig att kanna mig ensam som fan och missplacerad, staden ar sa javla overvaldigande att man inte vet var man ska ta vagen. Lite deprimerande att lamna alla dar hemma just nar det var som bast.

 Det ska bli skont att komma igang i veckan och traffa lite andra polare och fixxxa till mitt crib och ha en bas att utga ifran. I innerstaden dessutom, en gang innerstan alltid innerstan.

Forfesten

Sitter nu hemma hos Nacho i Palermo i hans nya lagenhet. Paminner lite om thorildsplan utan gubbkuksdoft. Nasan rinner ratt mycket nu, kanner av halsen ocksa men jag tror att det ar forst Guidos hund och nu Nachos tva katter, inte svininfluensa.

Kanns sa javla skumt att jag ar har, kan inte fatta det. Helt galet faktiskt, kanns sjukt kul, men samtidigt kommer det ta nagon vecka innan jag vanjer mig vid allt. Det ar ju sa sjukt annorlunda, kanns som motsatsen till Sverige. (Kommer beratta mer om allt detta senare).

Har precis tryckt i mig nagra bira och kakat kinamat som vi bestallt hem. Klockan ar val nu runt 2330 och vi har fortfarande inte dragit pa forfesten. Jag borjar ju bli trott och full nu, och det ar ju i princip bedtime! Det ar ont om ladd ocksa. Kan det bli Margharitas kanske, eller en och annan flaska extra brut? Tror det va.


Back in the BA groove

2 grader kallt var det när jag anlände i morse. Galet, och varenda jävel jag snackat med tror att jag åker till tropikerna, kanske redan dags för en avstickare till Brasilien? Dessutom inga snajk skin buuts i sikte ännu och har inte hittat någon barberare men det tar jag tag i när jag flyttat till huset i stan.

Just nu sitter jag och häckar hemma hos Guido och Andy och trots att jag sitter inomhus i tjocktröja och jeans fryser jag och Andy säger att fryser jag nu kommer jag fan frysa inatt. Värme existerar ju inte husen.

Första turen begav sig mot London och brändes av på två och en halv timme vilket gick fort, hade en trevlig stolsgranne och tog några glas vin. Väl på Heathrow var jag lite smålullig och spenderade pengar till höger och vänster på
bl a hörlurar och parfym. Vem fan köper parfym? Första flaskan parfym jag någonsin köpt och jag ångrade det minuten efter.

I Sydamerika och Argentina kryllar det av svininfluensa och jag blev smått förskräckt när en brasse iförd munskydd slog sig ner bredvid mig. Jag var tvungen att fråga rakt ut med skämtsam ton, har du svininfluensan? Nej klart han inte hade, men han var rädd att få det eftersom han reste mycket. Det slutade med att vi diskuterade den portugisiska lingvistiken (då han var forskare i lingvistik) och han lärde mig att det finns fem länder i Afrika där man pratar portugisiska vem fan visste det? Resan gick i övrigt rätt fort (10 h) förutom att det var ruggigt trångt, skönt att kunna ta med gitarren utanproblem trots att fittflygstolen krävde 400 spänn extra för något som var helt lugnt oavsett.

På Ezeiza flygplatsen i Buenos Aires möts man av ansiktsmasker överallt, verkar som att alla fortfarande hyllar Michael Jackson trots att det var över tre veckor sen som han dog. Läskigt iallafall. Svinflunsan verkar ju härja något sjukt här alltså, kanske ska investera i en mask? Eller bli en bubbleboy.

Okey, måndag då gäller det. Försöka ta tag i livet här och fixxa skolan och sedan bege sig till huset där jag ska bo. Lägger upp en rundvandring senare. Nu ska jag bara njuta av livet och dricka mig mindre berusad på drinkar.

Ska försöka hitta på lite olika mål som jag ska ha här, veckomål och mindre mål.
Här är några:
 • Komma in på skolan
 • Hitta en barberare och köra en rakning
 • Hoppa fallskärm
 • Tatuera mig
 • Skaffa mig ett jobb
 • Skaffa mig en fru
 • Skaffa mig ett band
 • Bli rånad
 • Få svininfluensa
... kommer på fler undertiden

Måste ju försöka sälja mig lite för att få lite läsare här.

Hade tråkigt idag så jag gick ut och fotade lite människor på tumanhand. Njut av de vackra bilderna.

Svininfluensan at its best

RSS 2.0