Trött

Sover för lite, äter mat 22:30, pluggar hänger en stund vid burken och somnar runt två, tre och sedan upp 0630. Senaste veckorna har det varit mkt plugg, och nu framförallt två veckor innan tentorna extremt mycket, men det är väl normalt. Jag är inte van än. Här känns allt så jävla intensivt också, fem ämnen, ett varje dag och det gäller att hålla koll på allt och inte blanda ihop skiten, och disponera tiden när man har samtliga prov med några dagars mellanrum. Idag var det ekonomitenta och det gick hyfsat, klarar det nog!

Imorgon väntar matte med derivator och aplicering på ekonomi. Usch. Måndag marknadsföring och onsdag historia med ca 300 sidor att lära sig om 30talets ekonomikris i USa hur den påverkade Sydamerika, Populismen i Argentina, Mexico och Brasilien inspirerad av förändringar i Europa (stalin, hitler och mussolini) och kapitalismen och hur dessa påverkat karibiska länderna. Intressant som fan, men tungt. Litteraturen är fan som att bita i betong.

Gillar politiska historieklassen då det är många där som jobbar med nuvarande partiet. En jobbar för arbetarnas rättigheter och en annan har en relativt viktig position som jag måste ta reda på vad det var (antar att hon träffar presidenten ibland), det blir en skön jargong i klassen med dessa, som kan väldigt mycket och läraren som är av oppositionen. Det händer ju att han slänger ur sig ett och annat vad han tycker, fast han försöker hålla sig neutral. Det är så svårt att få en inblick i hur det verkligen funkar här, eftersom alla säger olika. Som i Venezuela, de fattiga älskar Chavez och de rika hatar honom. Börjar inse att det är ganska likt här, eftersom det är en populistisk regering i Perons anda som nationaliserat en stor del av landet och genomgått stora förändringar. Jag förstår att de rika inte gillar henne, och att resten gör det. Så det går ju inte riktigt att säga vad som är bra eller inte. Sen erkänner väl de flesta att de är halvkorrupta hela bunten, och det är väl främst där det går åt skogen.

Stackars tant som gick på bussen häromdan och busschaffören accelererade, de är fan dumma i huvudet ibland. Det blev ett vild käftande iaf, och idioten till busschaufför kunde enkelt ha bett om ursäkt men slutade med att kalla tanten för gamling. "Det sista jag gör är att ta order från en skitstöver till gamling", fult som fan var det och han stod stilla i några minuter och försökte tvinga av henne. Ingen skam i kroppen.

I söndags var vi och hälsade på i Huesos mansion ute på landet. Bisarrt hur mycket pengar det finns där, två bilar på uppfarten, ett enormt arkitektritat hus med stor pool och gård med palmer osv. På grillen låg väl sex kilo kött ungefär till oss 14 som var där och lirade lite fotboll och badade och solade. Riktigt slappardag. Sådant som man aldrig ser i Sverige. Eller snarare, som ett vanligt villaområde kanske uppfattas, förutom att vi saknar det där lilla extra lyxen, poolen, bilarna och palmerna. Buenos Aires är fullt av rika människor, det är i princip de enda man träffar när man är ute, vilket är synd. I skolan också eftersom den är privat. Alla har fina bilar, får pengar av pappa och är ute och svirar flera dagar i veckan utan att jobba. Ska bli skönt att komma bort härifrån runt jul. Istälet för att betala hyra har jag ju ca 6000 spänn att resa för vilket kommer ta mig till Colombia, Peru och kanske Chile också.

Nu ska jag slagga, imorrn väntar hårdplugg, först med läraren som ska hjälpa mig lite med marknadsavföringen och sedan med en polare matteplugg.
Önska mig lycka till.Kommentarer
Postat av: Maria A

Lycka Till !

2009-11-12 @ 08:04:36
Postat av: Äiti

onnea tentteihin ja halit!!!!

2009-11-12 @ 15:42:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0