Hallåååå funcionesss

Med pluggångest som håller på att dämpas lite lätt så har jag hittils haft en finfin vecka! Måndag Jannines födelsedag. Vi började med att dra på Bomba del tiempo som är en percussionkonsert/fest som börjar runt sex-sjutiden och slutar runt tio, där folk dansar galna danser och springer runt med en liters öl i händerna. Helt rätt i tiden va. Bråkade på vägen dit med taxichauffören.

Började med att jag satte mig i taxin och gubben var irriterad hörde jag, det smittade av sig lite, men jag var trevlig hela tiden tills det väntade kom. Jag skulle betala med en femtiolapp, priset var 22, jag antog att det skulle bli gnäbb om att det var en för stor sedel. Men seriöst, vadå för stor sedel när beloppet är hälften?! Eftersom hans irritation smittat av sig var jag väl förberedd på en diskussion. Gubben var tokig, jag frågade gubben varför han tog upp passagerare om han inte hade växel, och att hur fan kan man inte ha växel när beloppet är hälften av sedelns värde, hur fan kan man begära att kunderna ska bistå en med växel när man  kör taxi, han erbjuder ju folk en service inte tvärtom. Jag tänkte aldrig i livet betala en peso extra, gubben var vansinnig men jag var sjukt envis, han läxade upp mig och sa att vi var i Argentina och här gör man på ett visst sätt. Ja förlåt, jag glömde fråga om det var okej med en femtiolapp innan jag satte mig i taxin, vilket han då iofs hade sagt varit lugnt eftersom han i slutändan gör allt för att tjäna pengar.

Slutade med att jag betalade två peso mindre till gubbjäveln, (som dessutom först vägrade att stanna där jag sa åt han). Blir så trött på sånt.

Kvällen iaf, var kanuuun, efter bomba del tiempo stack vi vidare till plaza serrano ett rätt stort gäng. Jannines polare och mina och fortsatte där. Slutade runt fyratiden jag, lucas, spanskorna och några finskor som jag träffat tidigare i veckan. Riktigt kul, stället var fullsmockat en måndag! Helt sjukt.

Tisdagen var lugn och avslutades med boxning med lucas där jag fick lära mig högerjabben. Äntligen!

Onsdagen började med ekonomilektion i vanlig anda och sedan historia på kvällen. Det var första lektionen på två veckor eftersom två veckor tidigare varit argentinamatch i vmkvalet (inte en käft där) och förra veckan kom inte läraren. Det var skön stämning som vanligt iaf. Drog därifrån tidigare för att möta upp några nyfunna colombianska vänner för en födelsedagsfest. Colombianer sjunger happy birthday istället för que lo cumpla feliz...fattar inte, dessutom uttalar de det 100% fel, rätt lustigt. I vilket fall som helst blev det några bira innan efterfesten på museum. En enorm klubb med blandad musik i San Telmo, som faktiskt är rätt skön. Har haft kul där. Colombianerna och Mexicanerna som jag lärde känna var riktigt trevliga, sköna att snacka med, lätta att umgås med och de var intresserade och kändes faktiskt mer öppna än argentinarna. (som kan vara rätt dryga ibland).

Idag torsdag spenderade jag dagen med Tamara och Deborah i Recoleta och snackade lite skit, käkade empanadas och pluggade. Sist men inte minst, fyra timmars mattemaraton som var roligaste lektionen hittils. Trots 30 graders värme (som hållt i sig ett bra tag) så gick det att stå ut lektionen, mycket skratt till dåliga skämt fick tiden att gå fort.

Dock var det bara jag som skrattade åt när det stod på tavlan "Hallo funciones ...kommer inte ihåg exakt" (betyder jag hittar...)
Men det såg rätt fult ut. Hallååååå funciones.
Imorgon blir det roxy troligtvis efter en dag i en svettpöl. Just nu är det ubervarmt och sängen är som en pool.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0