Hemma från Cordoba och Oktoberfest!

Lyckad helg! I fredags bar det alltså av mot Cordoba och dalen Villa Gral Belgrano som tidigare var någon slags tillflyktsort för Nazister i slutet av andra världskriget. Busslaster med tyskar flydde dit, byggde upp någon slags alpby (man skulle kunna tro att man är i alperna) och började därmed också anordna den tyska traditionen Oktoberfest i ölens tecken.

Några år senare började turister vallfärda dit och nu är det ett enormt kommersiellt jippo med tiotusentals personer.

Det var rätt kul att se en fest i svensk anda på något sätt, och se argentinare försöka leva upp till det. Det kändes som att vara på en viking line kryssning emellanåt och det var rätt kul att se en ny sida av argentinarna. Det gapades och skreks överallt, ölen flödade, ramsor hit och dit men som tur var inga slagsmål. Inte min grej helt och hållet men det var bara att köpa en tysk (robinhood) mössa och ett ölkrus och följa med.

Lördagen började jag med att med lucas se sverigematchen som var ett helvete. Jävla piss, de spelade bra tycker jag men ändå gick det ju åt helvete. Sen dags för Argentinas match tyvärr, hade inte lust att se den men vad skulle jag göra. Tyckte synd om Maradona, han är ju fet och motbjudande och liknar jabba the hut och börjar tappa sitt anseende som varit gudalikt här i landet, men å andra sidan ville jag inte att de skulle gå vidare om inte sverige gjorde det. Vann gjorde de iaf, i sista sekunden. Sen bar det iväg mot ölområdet.

Riktigt trevligt, såldes öl överallt och stämningen var grym hos folket. Man gick runt snackade skit med folk man träffade, drack öl och mer öl och tog en wienerkorv mellan två bröd emellanåt. Vädret under dagen hade varit toppen, typ 30 grader, men mot kvällen ösregnade och det var lervälling så det stod härliga till. Det sjukaste var när folk började skrika "piedras" (stenar) och haglena började falla mot marken. Det var inga småbitar så det var bara att springa under skydd. Lägger upp en youtubevideo på det.Söndagen spenderades i ryggläge i solen utanför stugan och runt fyra, femtiden var det dags igen att åka mot området. Grymt bra stämning men sjukt mycket folk. Nästan för mycket, ibland kunde man knappt röra sig och det tog tid atat beställa dryck.

Hemkomst var 0300 inatt och nu är det plugga som gäller!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0