Schwenske köttbüllen

Då hade tiden kommit för att det skulle bli dags för mig att laga mat! Tro det eller ej. Jag Daniel Landin, lagar inte mat. Jag äter mat. I vilket fall som helst bjöd jag in mig som kock till spanskorna för att göra lite köttbullar. Tyvärr hittade jag inte dulce de arándanos (lingonsylt) så det fick bli pasta, köttbullar och brunsås. Kör alltid klassikern köttbullar när jag ska visa upp mina matlagarkunskaper. Kan tyvärr inte laga någon annan husmanskost. Ska nog ändå ge mig på pitepalt någon dag, vilket är min favoriträtt från det svenska husmansköket.

När jag lagar mat, blir det ofta som annars att jag improviserar. Orkade inte riktigt planera så jag körde allt från huvudet. La även till några extra ingredienser, morötter (brukar jag alltid köra, saftigare då) och citronjuice, samt vitlök och presilja. Klockrent helt klart. Det blev riktigt lyckat och de verkade gilla det. Framförallt gräddsåsen jag kastade ihop. Känner mig riktigt stolt faktiskt. Lyckad kväll!

Nu är jag hemma igen och Diego har en jamsession med sina musikerpolare som består av ett gäng proffsmusiker, de är sjukt grymma men jag vet inte om det de spelar är bra. Allt är improvisation och låter likadant, jazzigt och bluesigt men lite för pretentiöst för mig. Jag såg framemot en fest när jag kom hem, men det är mer ett pyjamasparti. Alla har rökt på tok för mycket gräs och ser ut som och uppför sig som zombies.

Nu ska jag iaf lägga mig för att åka till colonia imorgon över dagen. :)

Älskar BsAs just nu. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0