Två prov + Bio

Då var de två sista proven för den här månaden avklarade. Fem prov har jag alltså haft inom en och en halv vecka. Sjukt! Nu har jag ju definitivt ändrat lite taktik gällande pluggandet. Imorse var det marknadsföring och det gick sådär, icke godkänt faktiskt då jag bara svarade på fyra frågor och fem behövdes för g så det gick åt skogen. Men jag lärde mig ändå rätt mycket när jag pluggade även om det kändes som inget fastnade. Det andra provet, det gick lite sämre. Men bättre lycka nästa gång. Pressen börjar släppa lite så det komma nog gå bättre nu.

Det är så jävla frustrerande att plugga på ett annat språk, men jag rekommenderar det för att lära sig språket. Nu går det pissbra och det känns nästan som jag kan prata obehindrat. Men så kommer de där dagarna som tar ner en i diket som idag. Spenderade kvällen med Deborah och Tamara, drog först och käkade en gryyymmm stek med JDsås och därefter bio och inglorious basterds. Riktigt skön kväll men spanskan den gick åt helvete, vet inte vad som hände men kunde knappt beställa en läsk. Huvudet känns typ överhettat, som tur är, är jag ledig imorgon. Kommer försöka hålla mig undan böckerna och sen är det boxning på kvällen. Har investerat i ett hopprep som jag kör ute på terrassen, börjar bli riktigt grym faktiskt. :D

Häromdan när jag betalade för skolan hade de höjt priset de jävla asen. Istället för 750 typ 820. Alltså 120 spänn typ. Jag blev rätt paff och frågade "vaaa, har ni höjt priset?". Svaret blev: "Japp men lönerna sjunker som vanligt" . Älskar den där självironiska insikten om deras land där vad som helst kan hända från en dag till en annan utan att folk bryr sig ett dugg. Folk både älskar och hatar sitt land samtidigt. Det finns en enorm stoltahet över fotbollen, dulce de leche och korna bland mycket mer. Samtidigt som de flesta känns uppgivna angående den politiska situationen, så det känns ju inte som det kommer hända mycket på det planet de närmsta decennierna. Det är något som sitter kvar i kulturen sedan självständigheten 200 år sedan, när de korrupta krigsherrarna styrde i princip hela Sydamerika. Men å andra sidan gillar jag att här där det är problem överallt, löser man dem. I Sverige där det inte finns problem, ser man problem överallt.


Kommentarer
Postat av: Elisa

Alltså daniel, du och dina 100 brudar :D

2009-10-06 @ 11:40:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0