fan måste bara tillägga..

Realidad economica argentina är så jäkla intressant. När de förklarar varför det skiter sig här, varför pengar försvinner och tappar värde konstant och varför företag inte kommer hit och investerar.

När läraren förra lektione läste upp en artikel utsänd av ett statligt organ, tillade han: Kom ihåg att inte ta det här som 100% sanning utan att vara kritisk och själv analisera innehållet. Vi tar verkligen upp "dagens ekonomi" vilket är sjukt intressant. Inte bara sitta och okritiskt analysera.
Det sägs att det ljugs om inflationen, lån och kredit här finns knappt på tapeten och ja, skulle man ta ett lån får man räkna med upp till 20% i ränta. Pga inflation, risker.

Tidningarna skriver skit om regeringen och presidenten dagligen som om det vore vädret. Man märker skillnad mellan Clarin X som "hatar" nuvarande regeringen och La Nacion som har mer spridda åsikter. Den argentinska staten har precis köpt (subventionat) fotbollen för hela nationen. 400 miljoner (vet inte om det var pesos) har man betalat för att kunna visa samtliga matcher för folket. Galet? Ja, istället för att spendera pengarna på sjukvård, kollektivtrafik osv så ger man folket fotboll. Kan det vara så att de köper röster? Det är val snart tror jag, nästa år, är dock inte helt säker.

Det intressanta med hela fotbollsavtalet är att kanalerna so hade tillståndet t o m 2014 (ägda av ClarinX vilket förklarar en del av hatet) deras kontrakt förmodligen bara avbryts och ges till staten. De håller nämligen på nu att instifta en lag mot monopolen inom pressen/media. Då menar vissa att detta är ett hot mot pressfriheten medan andra säger att det inte kommer att påverka detta. Svårt att veta, det känns ju jävligt lurt såhär för en ovetande svennebanan iallfall. Det är dock spännande att följa upp detta och jag köper dagstidningen nästan varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0