Potosí

Snart ska jag fixxxa summeringen av resan hittils men skriver ett kortare inlagg nu om staden dar jag befinner mig. Potosí, Bolivia 4000 m hojd over havsytan, ca 500 ar gammal och en av de forsta coloniala staderna i Sydamerika. Det kanns verkligen att man ar pa 4000 m hojd, det ar ratt sjukt, man vaknar av att man inte kan andas och man vill do efter att ha gatt ett kvarter i nerforsbacke. Men det ar en haftig kansla, ga runt i en stad sa gammal som byggts upp mitt uppe i bergen.

Det ar faktiskt mitt andra besok har, var ju har forra aret eller (2008 rattare sagt) men det ar sjukt kul att vara har igen. Nu har jag tid att njuta av andra saker och inte stressa runt och gora turisttours. Resten av gruppen som nu bestar av Corentin, Ale, Anto drog nu ivag pa en gruvtour i silvergruvorna sa jag har semester fran dem. Skont faktiskt, da asikterna inte alltid delas. Det ar svart att resa i en grupp storre an 2-3 personer. Speciellt nar en av personerna ar en "rompehuevos", inga namn namda.

Igar promenerade vi i staden, kakade friterad kyckling for en tia (det ar i princip det enda som serveras) och handlade prylar pa marknaden. Pa kvallen ville jag hitta en bastu och massage men det var tydligen omojligt sa vi drog o kakade pa ett fancy stalle. Eftersom vi ar fyra i gruppen och alla sega och skiter i allt sa lyckades vi lamna hotellet runt 22:30 for att ata (trots att de flesta stallen stanger elva). Hade varldens tur och lyckades komma in pa ett fancystalle, dar de knappt ville slappa in oss. Iaf, vi kakade stekar och drack cubalibres med personalens irriterade blickar riktade mto oss nar vi inte lamnade forran 23:45.

Till slut hamnade vi desperata pa jakt efter ett utestalle pa en bar sjukt tranqui, med medelalders folk och seg balladmusik. Drack nagra fernets dar och drog hem for att slagga och nu sitter jag har sjalv och ska rora pa mig utat och titta pa marknaden en stund och hitta ett casino.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0