Lite kort om veckan

Jag är säker på att vårt väder äger vädret hemma i Sverige. Har haft en vecka med typ 17 grader och blå himmel med sol. Perfekt för att sitta ute och kolla fotboll på bioduk i park San Martin. Hade långhelg för en vecka sen, sista festhelgen egentligen, var ute med Pierre och Coren och hade riktigt kul.

Hade en tenta i marketing tisdag, gick sådär, med tur klarar jag den men det ser inte ljust ut. Dock bättre än väntat i onsdags, Makroekonomin, klarade den! Fick en sexa och ett "bien ahi" av läraren, YES! Dessutom hade vi presentation i samma kurs. Vi var sex i gruppen från början, och två på slutet för de övriga hade av olika anledningar hoppat av kursen. Tio minuter innan fick jag se arbetet. Försökte sedan vi fick uppgiften att ta tag i det och träffas för att kunna komma överens om hur vi skulle göra det, men fick alltid svaret, det ordnar sig ta det bara lugnt. Till slut alltså, tio minuter innan fick jag se det, så det var bara att läsa igenom och hålla tungan rätt i mun. När jag väl ställde mig framför klassen haha, kändes det som det var kört, men fick äntligen uppleva särbehandling för att vara svensk. Snackade väl i två minuter innan min kompanjon tog över och slutförde det. Så då är det inte kört än alltså.

Idag hade jag portugisiskatenta och den gick svinbra! Imorgon väntar skrivkunskap och måndag statsvetenskapen (som är pissvår). Sen efter det, tisdag (omprov mkt förmodligen) och onsdag omprov i makro (första tentan) sen är det sex finalprov och hemresa. Idag är Florencia och hälsar på här (Delfis syster) så det blir utgång så det står härliga till!

Sista tiden :(:(

Fan det är min sista tid här. Pengarna börjar ta slut och lungorna börjar tryta av rökandet. Men humöret är på topp, idag iallafall. Igår hade jag tenta i macroekonomi, fett svårt. Hade missat första tentan, och var pissnervös, blockerade mig och kom på mig direkt efter att jag missat viktiga saker. PISS! I vilket fall som helst så läser jag ju sex kurser nu, så att en eller två får jag missa (enligt csn alltså). Själv är jag nöjd ändå för att jag har lärt mig sjukt mycket om Argentinas ekonomi och rent allmänt om ekonomi.

Dessutom är det svårt att plugga när det är fotboll hela dagen på tv. Hade dock förberett mig sjukt mycket, drog itne ens ut i helgen för att fokusera på detta. Det är slutspurten nu.

Jag har fyllt år i veckan, i tisdags, 25 år. Lite sjukt det känns, nu är man gammal. Men ändå skickar mormor pengar till en, är det dags att börja säga ifrån nu och inte ta emot dem?

Idag hade jag hemtenta i politisk ekonomi med ultraliberalen. Jag skrev arbetet idag under hela förmiddagen, blev klar runt kvart över sju (lektionen började sju) kastade mig in i en taxi och det var rätt lugnt ändå, de hade precis börjat. Läraren var sjukt hård mot alla, en klasspolare som var sjukt nervös under sitt tal, (han försökte även slicka röv genom att hålla med läraren i allt), när han väl slutar säger läraren, okej bra. Alltså inte bra för att du är bra utan för att du slutade prata. Haha, sjukt dryg och otrevlig. Dessutom ifrågasätter han allt som inte tillhör Neoklassiska skolan och säger att det är fel. Till en annan sa han, du fick en 0 i betyg.

När det väl var min tur gick ångesten över och det gick hyfsat bra. Glömde bort många grejer jag skulle säga men i det stora hela godkänt. Hoppas fan att jag får det, missade ju första tentan här också. annars sitter jag i skiten. Sjukt svårt blev arbetet till slut måste jag säga, satt ju hela dan, tänkte att det skulle vara enkelt att skriva två sidor om ett ekoomiskt fenomen och sedan förklara det. Jag valde EURO, och fråga var ifall sverige under de senaste tio åretn förlorat något på att inte vara med. Sjukt intressant ämne, och hade tur och hittade perfekta källor så det gick rätt smidigt. Nu har jag en två dagars vila innan det är dags för marknadsföringen, dock gick första tentan bra så jag är inte alls nervös.

Det var något mer jag skulle skriva, något kul som hänt nyligen, men som vanligt glömmer jag bort det när jag väl börjar skriva.

After Office!

Först måste jag bara uttrycka min ängslighet över kulturkrocken att återvända till Sverige. Kommer bli svårt att uppnå den livsstilen som jag har här i Buenos Aires. Flådiga middagar ute, drinkar, taxis ... Kommer att behöva terapi.

Det var längesedan vi var på after office, har inte träffat Lucas så mkt på sistone. Han är en bra polare, en av mina bästa, men det är mycket att ta in. Han är ju mr chamuyo. Alltså den snubben kan snacka till sig allt och så mycket han har hjälpt mig med! Han har verkligen snackets gåva, men ibland blir det för mycket. Chamuyar är ju egentligen småljuga, salta sanningen och smöra för att få sin vilja igenom. Han är en grym säljare, sjukt översocial och det är ju därför han känner folk i flertalet av uteställena i Baires. Eller som när han fixxxade in mig på Bocamatchen, han gav sig liksom inte, han sprang runt och snackade med alla i tio minuter tills vi kom in. Han e skön, mr hitch. Han hävdar ju att han är Mr Womanizer, det behöver vi ju inte gå in på, men han kan snacka sig fram iaf.

Det bar av till Opera Town och den gamla kyrkan som är en nattklubb. Svidade på kostymen kvällen till ära och drog iväg med Corentin. Trots mina löften om vackra, billiga kvinnor ville inte resten av rumspolarna haka på. Buuuu. Där missade de ju något. Vi hamnade till slut på Asia de Cuba, grymt skön klubb bara några kvarter från lägenheten i San Telmo och kom väl hem runt femtiden för att trycka i oss några sista burgare på 24/7 haket ett kvarter bort. Det är typ hamburgare i en sås av majonäs, man skulle aldrig äta dem i sina sinnes fulla bruk.

Grymt lyckad kväll iaf, hade sjukt kul, det som var mindre kul var morgonen och portugiskalektionen. Vaknade åtta (börjar då) med ett ryck. Alla hade missat sina alarm, så det blev taxi fort som fan för att inte komma sent än en gång.

Lite bisarr taxiupplevelse det blev. Morgontrafiken äår inte att leka med och alla ska prejas och göra allt för att komma fram lite fortare, en pickup prejade ut oss så taxin fick väja och vänta och han blev vansinnig. Han hettade upp sig ordentligt för att 20 m senare svänga in i pickupen. JAG SVÄR! Jag och Coren hade aldrig sett något liknande, ändå blir det inte mer än att man knappt höjer på ögonbrynen. Det var helt sjukt, han stannde sen och gick ut för att snacka med den andra, trodde de skulle börja slåss men det gick lugnt till. Sen fick jag höra hora, din mammas fitta hela resan fram till skolan. Vafan, sluta vara så jävla bittra. Det är morgontrafiken , den är alltid så för helvete. Sluta klaga på alla andra jävla marodörer. Blir vansinnig på det.

Älskar mina portugisiskalektioner, lär mig mycket och läraren är en fett skön typ som dock alltid kommer för sent. Som idag, typ tjugo i nio damp han in. Vi satt där som fromma lamm nöjda att vi kommit i tid när han slänger ur sig, jaa Daniel och Corentin, jag såg er nyss så ni behöver inte låtsas att ni väntat länge . Hahaha.
Blev en lugn lektion iaf, vi snackade om det vi var osäkra om inför tentan om två veckor. Portugisiska är så fett, måste verkligen hitta en brasiliansk lärare som vill lära mig hemma i sverige. Portugisiska från Portugal och Brasilien är som två språk nästan. Svenska och norska skulle man kunna säga för att ha en jämförelse.

Nu har jag precis kommit hem från min lektion i Economia Politica och vi ska skriva arbete istället för tenta, är sjukt nöjd över det. Ska skriva om spritmonopolet i sverige tror jag ur en liberal synvinkel. De håller ju på att konvertera mig till liberal extremist på den här skolan :D.Lite bilder

Ett litet hopplock av bilder från mars till juli (juni var det visst) :). Var ju och spelade lite golf med jannu och eduardo. Blev uppskriven på en turnering och hade inte rört en golfklubba på tioår. Bakis som ett ägg kom jag fram runt 10 minuter innan, fick slå iväg några bollar innan det var dags att gå ut. Första slaget... En kanonboll som jag nog aldrig fått till i hela mitt liv, och sen gick det bra hela rundan i princip :). Fick dock hjälp av Edu som e golfpro, annars hade det gått åt helvete.
Samma dag var det även hagelregn, jag satt i bilen med edu när det började smälla till i taket. Det lät allvarligt som stenar, och det var hagel i samma storlek som tennisbollar. Helt sjukt var det.. KAOS på motorvägen, bilarna körde av och kors och tvärs och det gick inte att se ett piss. Som tur gick det bra, men bilen var förstörd. Vindrutan helt smashad och taket fullt av bucklor. Bra adrenalinkick.

Corentin när han målar en grafitti i tandil under påskveckan. Fan va kul vi hade där med tjejerna som bjöd hem oss till sitt familjehus och bjöd på allt! Tre dagars festande, tyvärr fick jag inte träffa Delpotro som är vän med Delfi sedan grundskolan. Om jag har tur får jag träffa honom innan jag åker, kanske kan sälja lite bilder till klick så man har pengar till sommarn.

I Tandil som är ute på vischan drog vi till Elenas bondgård och red runt lite, barbacka som de gamla indianerna en gång i tiden, fett som fan. Lirade fotboll, drack mate och kutade runt på ängarna. Lite idylliskt..

På trappan till ingengörsfakulteten som ligger ett kvarter ifrån mitt hus med några rumspolare (Wade, Coren och Pierre), åså Barbie å Delfina. Påväg till en fest i mitt gamla hus i Villa Urquiza så det stod härliga till, på bilden tillsammans med Agustina aka tandis.

Jag och Barbie med våra pushpops! De förbjöds ju i Sverige :(.

Ormgrop i Recoleta, en lördageftermiddag med donken, mate och cigg. Tyvärr är det så jävla kallt just nu så man vill inte gå ut! Visst är det 12 grader men det känns som - 10.

Fest hemma hos Picu och Vico. (De klagar alltid på att jag blandar ihop dem eller säger Pico och Vicu) Men alla heter likadant, Picu, Pacu, Vico, Pichi, Majo. Inte så lätt! Iaf det var efter en spelning med Onda Vaga som de bjöd oss på en förfest. Vi kom dit och efter en stund satt vi där jag o Coren med tio tjejer. Vi typ ehh, men var är era mansvänner? Var rätt nöjd ändå :). De är så jävla sköna iaf, samtliga är från Tandil, och det är fan skillnad på Tandil och Buenos Aires. I storstan är alltid folk drygare, så ere bara. Visst Nynäs är ju drygbyn nummer ett, här är det tvärtom. Folk försöker inte visa sig häftiga eller tror att de är någon som i Nynäs där det är bråk varje jävla helg.

Jag och Delfi, en av mina bästa polare här!

Älskar bilden på Coren, vi såg inte förrän dagen efter att det stod Party bakom honom. Lite förstörd..Festen var asgrym, det var ett hus som var helt förstört mitt i stan. De hade tryckt in en musikanläggning och fyllt huset med folk. Var där med Rana och tatuerarna.

Sista bilden är i snobbområdet i San Isidro där jag träffade Frida från Stockholm. Hon kände några svenskar som hyr ett hus för ...ja det är sant... 10 000 € i månaden. De lirar poker och tjänar sjuka pengar. De hade intagit det där huset som hade pool, tennisbana, squashhall, gym, pool med poolhus, (stor jävla pool), och typ 15 sovrum. Lirade biljard och drack fernet med svennarna, första gången ja hängde med svenskar i BA och det var skittrevligt! Tyvärr korkades inte champagnen upp trots att jumboflaskorna stod i baren och väntade.

Lördag

Upp i ottan och ut i kylan imorse för det var makroekonomi på schemat. Vi hade förlorat en lektion pga en helgdag så vi var tvungna att ta igen det idag. Blev alltså lugnt igår, trots att huset var invaderat av unga, vackra colombianskor :´(. Kom till skolan runt 0900, lektionen skulle ha börjat det men blev framflyttad till runt 930 allt medan folk droppade in. Läraren satt som en kung och sippade på sin "Mate" (Argentin/Uruguayanskt te) och käkade fikabröd. Det var helgstämning, alla var glada och många såg ut som zombies, förmodligen för att de kommit hem från krogen några timmar innan. Lite ansvarsfull jag känner mig och det känns som ett framsteg, måste verkligen gå på samtliga lektioner nu för att ha fördel för proven som närmar sig.

När jag väntade på bussen hem från skolan imorse så var det en äldre dam i lite för tighta byxor som stod och lyfte ner saker från ett flak, hon stod nästan och putade ut med röven mot gatan. Det var en säckig röv, hon måste säkert ha varit 50 år gammal men samtliga som cyklade förbi var tvungna att vissla eller skrika ut sina känslor. Typiskt argentina, och det får mig att tänka på sopgubbarna. Jag älskar dem alltså, så jävla sköna. De tror att de äger gatan när de rullar runt med sina lastbilar, och så står dem sådär på sidan som i filmen "sopåkarna" med Emilio Estevez och så fort det är någon typ av kjoltyg i närheten skriker de, ofta riktigt grova kommentarer som "jag vill spräcka dig, och mamacita när ska vi knulla?". Sjukt kul när man ser dem, för det finns inga undantag, alla är likadana, lika sviniga. Men jag är på deras sida, de är sköna och jag tycker de ska fortsätta. Det är alltid  underhållning att se dem.

Kyligt

Ca 16 grader idag när jag klev ut ur universitetsbyggnaden på Paraguay 1338. Det känns kallare än vad det är, jag hade mössa och vinterjackan på mig. Sen ska alltid påminna mig om att jag är svensk och borde vara van, nej så här är det. Jag är svensk och jag hatar kyla?!

Jag skulle hämta upp några papper på kopieringsstället, det är där man hämtar upp skolmaterial som lärarna lämnar ut. Istället för att köpa böcker så hämtar man ut kompendium med kopior från böckerna. Billigt och bra!
Skönt att komma in från kylan, jag kliver in och tänder en cigarett. Ja det är sant, det är tillåtet att röka där inne och det är redan ett rökmoln från alla som röker. Det låter lite sjukt väl, att kopieringsstället där de endast har papper och brännbara föremål att det är tillåtet att röka.

De som jobbar där står alltid med en cigg i handen, de hanterar papper och står och kopierar för fulla muggar med en cigg ca 10 cm ifrån papperet. När han väl rökt klart slänger han ciggen på golvet och stampar på den som om det var helt normalt. Omöjligt att inte småle åt det absurda (när man själv står och blossar som aldrig förr).

Har varit en bra dag förövrigt, jag har fått csn och det känns som jag är uptodate med skolarbetet. Avslutade kvällen med några järn på turisthaket Puerta Roja med finskorna (Katariina och hennes vän Terja), riktigt sköna typer!.
Gokväll!

RSS 2.0