Kyligt

Ca 16 grader idag när jag klev ut ur universitetsbyggnaden på Paraguay 1338. Det känns kallare än vad det är, jag hade mössa och vinterjackan på mig. Sen ska alltid påminna mig om att jag är svensk och borde vara van, nej så här är det. Jag är svensk och jag hatar kyla?!

Jag skulle hämta upp några papper på kopieringsstället, det är där man hämtar upp skolmaterial som lärarna lämnar ut. Istället för att köpa böcker så hämtar man ut kompendium med kopior från böckerna. Billigt och bra!
Skönt att komma in från kylan, jag kliver in och tänder en cigarett. Ja det är sant, det är tillåtet att röka där inne och det är redan ett rökmoln från alla som röker. Det låter lite sjukt väl, att kopieringsstället där de endast har papper och brännbara föremål att det är tillåtet att röka.

De som jobbar där står alltid med en cigg i handen, de hanterar papper och står och kopierar för fulla muggar med en cigg ca 10 cm ifrån papperet. När han väl rökt klart slänger han ciggen på golvet och stampar på den som om det var helt normalt. Omöjligt att inte småle åt det absurda (när man själv står och blossar som aldrig förr).

Har varit en bra dag förövrigt, jag har fått csn och det känns som jag är uptodate med skolarbetet. Avslutade kvällen med några järn på turisthaket Puerta Roja med finskorna (Katariina och hennes vän Terja), riktigt sköna typer!.
Gokväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0