Kasta sten i glashus/200 jubileum/den glada brevbäraren

Det är en av mina specialiteter. Häromdan skulle jag göra lunch och gick nöjt mot kylen, men mina milanesas var borta! Va i helvete, vem fan har käkat mina milanesas tänkte jag ju direkt. Corentin...Arr, han var inte ens hemma. Iaf hade lite bråttom, så jag tänkte jag käkar ute då, men innan jag drar hemifrån skriver jag på hans block "sos peor que la mierda, comiste mis milanesas, puto!" (typ ditt skithål du åt upp mina milanesas).

Skickar även ett sms som jag får svar på "nej jag har inte ätit dem", jag svarade, haha men troooligt riktigt anklagande. Fortsatte hela dagen påverkad av denna händelse, anklagade näsat tom portvakten. Iaf, när jag kommer hem på kvällen och ska laga middag (nyinköpta hamburgare) så lyfter jag på en ost och hittar samtliga milanesas där. Hahahahaha, jävla tönt man e. Som tur e hann jag stryka det jag skrev i blocket, haha. Erkände dock att jag hittade dem senare.

Då måste jag även tillägga att jag är mästare på att sno mat i huset. Jag lever som en kung, äter av de goda påläggen (vem köper dem?, vet fortfarande itne) och kakorna som alltid ligger i fulla förpackningar på bordet. Haha, jag snor lök, tomat och använder någon annans tandkräm. Jag är en parasit, tänkte att från och med idag ska jag bättra mig (säger jag medan jag gluffsar i mig Katas, finska surskorpor!). Imorgon ska jag bättra mig. Nu är det ju tänkt att jag ska ha lite mer pengar om jag får csn, HOPPAS! Hahaha, måste tillägga att medan jag skrev det här åt jag pepitos-kakor, och nu kom ägaren till dem, nyvaken och tog påsen. Hahahaha, hade inte hjärta å säga nåt men kakorna ligger här bredvid datorn så han såg dem. Skit.

Denna helg är det även 200 års jubileum för revolutionen som ägde rum den 25 maj 1810, det är ett jävla spektakel i staden och många av huvudavenyerna är avstängda. Det är kaos. Riktigt kul att korsa avenida 9 de julio när bilarna står huller om buller och alla försöker tränga sig in, jag gick bara runt och småflinade åt alla kommentarer från bilisterna som självklart alltid hävdar att de hade företräde.
Det kommer vara kaos ikväll, de räknar med uppmot en halv mille människor i centrum. På en plats av tre fyra kvarter. Det hörs faktiskt ända tills vår lägenhet (typ 10 kvarter bort).

Torsdag och fredag har jag jobbat! Delfina fixxxade jobb åt mig som brevbärare! Bra betalt också, 30 spänn timmen (har fortfarande ont i benen). Som sagt är det ju jubileum, och de ska även öppna upp Columbusteatern så jag har delat ut de viktiga biljetterna för detta evenemang till alla kändisar/ministrar och viktiga personer som förtjänar att gå på en sån fest. (Presidenten hade dock börjat bråka med någon ansvarig och ska därför inte gå på festen, vilket innebär att ministrarna inte heller ska det, typiskt Argentina).

Iallafall, jag har gått kvarter efter kvarter och delat ut kuvert mot en underskrift och det har faktiskt varit riktigt kul. Från en turists synvinkel är det ett klockrent jobb. Först och främst har jag sett många platser i Buenos Aires jag nog aldrig skulle ta mig tid att gå till. Jag har gått runt inne i Högsta domstolsbyggnaden, hälsoministeriet, utbildningsministeriet, ett gäng ambassader, en synagoga, och träffat några av ministrarna. Sist men inte minst snackade jag även lite skit med (fan jag är sämst, kommer inte ihåg om hon var skolminister men jag tror det) ja skolministern säger vi. Riktigt intressant att få se hur kontoren ser ut, och det varierar väldigt mycket. Fotfolket sitter i kuber i byggnader som förmodligen aldrig har renoverats, fönstren är trasiga och allt ser ut att vara från 1960 medan ministrarna sitter i nyrenoverade rum med guldklädda tak, skrivbord i ek osv.

Jag tjänade ihop nästan 600 spänn på två dagar. Inte illa för Baires!

Kommentarer
Postat av: ems

yeeeeeah!

2010-05-31 @ 09:59:25
URL: http://quistiz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0