Plåtar...

Har tjackat plåtar till ACDC och det bär av med spanjorerna och norskspanjoren. (Han som är norsk till nationaliteten men alltid har bott i spanien). Kommer bli så jävla fett. 200 kr gick det på. Inte så farligt va :). Tyvärr fanns det inte ståplatser kvar, men men. Nästa inköp blir Skidrow och The Killers. Tror att skidrow går på 80 spänn eller något.
Igår plugg för fulla muggar igen, kände mig riktigt motiverad. Mötte upp Clemence och pluggade i några timmar på skolan. Gick sådär igår, det gick för bra i måndags så förväntningarna var skyhöga igår haha. Men lite framåt kom vi väl iallafall, det känns bra nu inför tentan ikväll. Avslutade kvällen/natten med sushi, grymt fint.

Hade min andra tenta imorse, ekonomi 1. Det gick bra tror jag! En sten har lossnat från bröstet och livet börjar kännas grymt bra igen. Så jäääääääääävla nice! Det är inte över än men det känns lugnt iaf. Fan festerna börjar stocka upp sig mot helgen så jag får nog se över det där jag sa om att stanna hemma hela veckan. En fransos fyller år och en scheizare ska ha hemma fest.

Nu ska jag göra slut på sista krafterna innan tentan, börja med att plugga lite här hemma och ta det lugnt och beger mig sen mot skolan. Fick en bok hitskickad av mamma också, tack som fan! Tror att den kan vara perfekt, grädden på moset för provet idag, för att sätta de sista detaljerna på plats. Boken kostade 50 riksdaler, men leveransen uppmot 80 eller något sånt. Lite dyrt kanske men värt det. Fan har lagt ut tusentals kronor på litteratur, trodde jag skulle klara mig undan billigt. Även om böckerna är billiga så köper man gärna allt som de rekommenderar, även om det inte behövs.

Vädret just nu, 12 grader och sol. Kyligt men fint, bättre det iaf. Men våren ska fan komma hit snart...

Band...

Tänkte bara skriva såhär emellan pluggandet att inom några månader kommer jag ha sett: ACDC, The Killers, Skidrow, Metallica och förmodligen många, många fler band. Helt genitaliskt!

Mest produktiva dagen hittils...

Fan är uppe min mest jobbiga period någonsin alltså, ångesten är lika påtaglig som busken på ett av olles ragg. Som en tsunamivåg av studier, allting började lugnt, det var frid och fröjd och vattnet var grunt och jag kunde lugnt och säkert gå ut hur mycket jag vill, tills för en vecka sedan då vågen uppenbarar sig. Den är enorm och det känns som jag inte kan komma undan. Ungefär så har det känts, men har äntligen kommit till insikt. Har desperat letat pluggpartners och idag lyckades jag övertala fransyskan Clemence att studera tillsammans. (Älskar namnet btw).

Det började sisådär, visste inte riktigt hur vi skulle börja, men så småningom kom vi igång och det gick det verkligen framåt. Har i princip lärt mig allt som sydamerikas politiska historia idag och det känns riktigt bra inför provet. Jag köpte en jättekarta som jag har satt upp på väggen och börjat skriva viktiga datum på. Nu fattas bara att börja gräva i ekonomiboken. Har kommit till insikt att nu är det enda som gäller att sitta inne på rummet och plugga och det blir inte utgång förrän möjligtvis nästa torsdag och sen närmar sig Oktoberfest i Cordoba dessutom.

Äntligen känner jag mig nöjd igen i tillvaron, förutom bilarna som man alltid blir vansinnig på. Kollar alltid åt fel håll när jag går över gatan, eftersom samtliga vägar är enkelriktade här.

Joda

Tolka som jodå, eller joda (schooooda), festande här alltså... Förstår att det är anledningen till att det går dåligt för många utbytesstudenter. Det händer saker jämt, det dricks öl och festas från och med Söndag. Ikväll är det fest! Ska ut med Lucas och några polare till honom.

Hade precis mitt försat prov, funktioner och lím. Hade faktiskt inte pluggat ett piss och glömt allt. Det är så jävla mycket som jag inte riktigt förstår att läsa mig till och lyckades missa samtliga hjälplektioner (förutom den idag, en timme innan provet). Hade ingen miniräknare heller så den köpte jag på vägen till skolan några minuter innan.

Det gick sådär, jag tror faktiskt inte jag klarar det. Fan jag är under så jävla mycket stress nu så jag glömde formeln för andragradsekvationer. De har gjort om den här, eller så är det en ulandsvariant. Iaf jag gjorde fel på den banala pissformeln iaf, blir så jävla förbannad. Men inte tänka mer på det nu.

Nu ska jag ut en sväng, sen imorgon blir det plugg hela dagen...Fan är det kul att plugga?

Midvinter...

nattens köld är hård. Endast tomten är vaken. Och jag är tomten.

Har gått som en idiot idag, i natten, i denna kukstora stad. Var faktiskt rädd några gånger, när man korsar torgen och går förbi skumma gäng. Men det var lugnt förstås. Har blivit lite mer försiktig sen sist, förut brydde jag mig inte ett piss.
Stod och väntade på bussen i två timmar nyss nästan, och det var ett par streetbums som frågade mig om mynt. Buggeroff willya!? Det är fan inte nice, creepy som fan. Eh.

Tillslut tog jag mitt förnuft till fånga och fulländade dagens 200bagis på en taxi. F r o m nu, ska jag ta det lugnt med pengarna. Har varit en hektisk vecka med strul gällande allt, och ångest och piss framochtillbaka så jag har mest ätit takeout och åkt taxi för att försöka hålla mig lugn.

Idag träffade Charlotte, en glad fransyska som jag försökte plugga lite med. Vi har snackat om det länge för att man aldrig gör något vettigt när man är själv. Det gick sådär. Snackade mest skit faktiskt, det är rätt kul, vi snackar spanska med varann, helt utan problem och kan snacka om vad som helst även om hon snackar perfekt engelska vilket är sjukt förvånande för att vara från Frankrike. Så ibland när vi är riktigt lata blir det 100% engelska.

Jag satte tänderna i Kotletten (Kotlers marketing bok) idag och den var fan riktigt intressant och lättläst, kändes som den klassiska tidningen åtta sidor för dyslektiker. Kanske inte riktigt, men beskrivande och okomplicerad. Skönt som fan, riktig njutning att läsa t o m. Kanske har hittat rätt? Marketing är ju kul.

Ser att sthlm har 10 grader åtta på morgonen och vi 10 grader tre på kvällen, häftigt!

Glad vinter!

I morse stod termometern på SEX GRADER!!! WTF! Feliz dia de invierno istället. Kallt som satan, överallt även om man är inne. På donken i morse stod dörrarna på vid gavel så det var inte alls skönt att sitta där och käka frulle.
Har jobbat arslet av mig för att lyckas svara på de där jävla frågorna, och lyckades till slut med mycket hjälp av några polare här. Satt ändå mest som ett fån på lektionen idag och lät alla andra snacka. Men arbetet lämnades in iallafall och jag deltog så det kändes ju bra. Istälet för att låta de andra sköta allt som en imbecill.

Nu blir det siesta för att sen plugga latinamerikansk politikhistoria. Har slängt på gaskaminen på fullfräs för att få in lite värme iaf. På torsdag första provet, har inte pluggat så mycket än, tänkte köra hela torsdagen inkl en extra hjälplektion, det borde räcka.

Glad vår!

Våren är här. Igår välkomnade vi den genom att säga Feliz dia de primavera. Jaaa, äntligen 20 grader, sol, kan det bli bättre. Hoppas AC:n funkar i klassrummen. Festen i lördags var hemma hos ett gäng snobbar. När man kom in i huset fanns det en stor skål med snappsflaskor med SKYY VODKA så det var bara att plocka på sig. All dryck var gratis inkl snacks. Hade riktigt kul.

Följde med hem till Guido och gårdagen spenderades förmiddagen ute med glass och paj. Sen var det bara att försöka plugga vilket gick åt helvete. Ska sätta igång nu på en gång för att försöka komma in i skiten. Ekonomin är pissvår nu så jag känner mig ganska fucked just nu så det finns ingen tid att spilla.
On top of the world.

Har regnat här i fem dagar eller något, vet inte riktigt eftersom jag har dålig koll på dagarna. Skolarbeten har lagts på hög och utöver det allmän ångest har infunnit sig återkommande denna vecka. Dessa dagar har jag ingen lust att skriva här när saker känns piss utan bara ta till flaskan. Men helt plötsligt fylldes jag med insikt, solen började skina och spanjorskorna frågade om jag ville hänga på till plaza serrano för att kolla in stånden med kläder. (som jag förövrigt tipsade om). Äntligen skulle jag få visa någon en del av staden, hoho.

Spenderade morgonen i sängen dock, halvrisig från igår. Började med hemmagjort sushi hos Benet(Hueso) och sedan poker där jag förlorade allt. Drog på en lam jävla klubb/bar som heter shamrock i irländks anda med en norsk spanjor och en spagge från mexico. Spaggen trodde jag var råbög tydligen, jävla mås, hade skrivit till honom på msn med rosa text och sagt "hola pichon" (som guido o alla säger till varandra, och betyder hej lilla fågel) Hahaha. Han var helt eld och lågor över detta och hade tagit bort mig och nästa eldat upp datorn. Undrar vem som är bög!? (Not that there is anything wrong with it; SEINFELD).

Beställde empanadas från sängen, kollade på två episoder av Californication som jag hittade av en slump på PB. FETT SOM FAN. Så jävla bra alltså. Sen bar det iväg till Serrano, där jag köpte några skärp och en tisha för 120 spänn totalt typ. Käkade en pizza enligt svensk tidsplan runt fem-sex (de förstår inte hur jag kan äta den tiden, jag fortsätter hålla fanan högt med mina mattider även om jag gillar att käka på natten också). Typ; -Men hur fan gör man i sverige mellan sex och elva för att orka? Vetefan? Hur gör vi? Käkar fil typ.

Nu väntar en privatfest i Olivos (barrio norte) med Guido som just nu firar det judiska nyåret. Gott nytt år alla mina judiska läsare!

Måste dela med mig av ett judeskämt bara för det: "Vad händer om en jude med stånd går in i en vägg?
- Han får ont i näsan!" . Jag dog faktiskt av garv när jag läste det där, förlåt.

Imorgon blir det plugg hela dan, får se hur det går jag ska tydligen svara på dessa frågor:

7)mencione la postura Monetarista  - Har en idé att det kan ha att göra med kvinnliga menstruationen?

8) en su opinion, la politica economica seguida por nuestro pais por el actual gobierno, ¿dentro de que escuela o lineamientos la ubicaria? justifique su respuesta

Spännande. Här lite bilder från idag.

Nu är klockan kvart i elva, ska hoppa in i duschen. Sprang precis till kiosken och köpte några frusna Quilmes att borsta i mig innan jag drar vidare. Själv, helt ensam här i pojkrummet.


Plugga plugga plugga

Min första rejäla pluggdag och det var väl på tiden. Fem timmar har jag suttit idag med historian och lite börjar sätta sig faktiskt, nu mot slutet. Även om det mesta rinner igenom som rännskitan jag hade 10 minuter efter att jag satte i mig en snickers på en buss i Bolivia, och satt där ute i månskenet och bara hoppades på att bussen skulle vänta på mig.

Ikväll blir det sushi hemma hos Hueso (benet) och sedan utgång för fulla muggar. Man måste ju få ta en paus från den hektiska veckan. Har inte ett piss att skriva så det är lika bra att jag lägger ner.

Fåtöljen

Är så jäkla nöjd med mitt köp, så jag gör inget annat nuförtiden än sitter i min lilla fåtölj. Läser morgontidningen, surfar, pluggar, halvsover. Nu ska jag kolla på idol från ikväll innan jag går och lägger mig.

Tron

Idag fick jag äran att hjälpa Jannine och hennes fem tjejpolare (vem fan säger nej till det)med ett arbete för skolan. De skulle organisera en plåtning med allt vad det innebär. Det skulle tas lite bilder i SanTelmo i en traditionsenlig bar och jag och hennes kollega fick agera modeller. Hade riktigt kul med dem måste jag säga, och de bjöd på käk och dryck.

Fick även visa huset jag bor i för Jannu när hon i morse kom och hämtade upp mig. Ofräscht som fan eftersom alla vet att den stackars städerskan kommer tisdagar. Lider med henne alltså, när man ser det berget med disk. Och hundskithögen utanför.

Runt femtiden skulle Jannu dra och jobba så jag passade på att strosa runt i Palermo för att hitta den förbannade stolen någon gång. Det gick toppen faktiskt, hittade en tron i svart (låtsasläder tror jag) precis som jag var ute efter!!! Tömde penningpungen på 732 dinarer vilket motsvarar 300 pesos alltså 545 kronor  inkl frakt och jag fick även åka med lastbilen. Hur nöjd som helst, äntligen kan jag börja plugga! Hahahaha.

Fanns dock sjukt mkt coola prylar på den marknaden, sånna gammaldags kylar från 50talet så jävla feta.

Jag trivs verkligen i huset nu, vi är så många här så man är aldrig ensam. Och så fort någon lagar mat så lagar man till alla i princip, vilket är nice. Skulle inte vilja bo ensam här faktiskt. Som George i Seinfeld när han drar till Jerry och frågar om han kan ta en tupplur där, bara för att det känns som han gör något vettigt istället för att bara vara hemma själv.

Parcial exams 21 days and countingKommentera mera

Roligare då ju?!?!?

Lat...

Fan det gjorde inte gott att sova fyra timmar innan lektionen. Somnade fyra-fem gånger skrivandes, nickade till mitt i klassrummet, måste sett kul ut. Försov mig även lite och kutade desperat till bussen, var framme runt halv nio, en halv timme sen men ändå i tid.

Härnäst väntar de första tentorna, man smäller av fem på en gång så det kommer inte bli trevligt. Är nervös, rädd men på något konstigt sätt ser jag även framemot det. Som ett test, något att jobba för.
Tänkte idag att det var dags att köpa marketing boken, som jag letat efter på engelska men inte hittat så det är lika bra att köpa skiten på spanska. Billigare, sparar ett par kroner och jag förstår faktiskt litteraturen rätt så bra numera. Det går rätt fort när man läser dagligen kurslitteratur och dagstidningen.

Men ingen jävla bokaffär visade sig ha den, jag tror jag gick nästan en mil idag. I tre timmar letade jag runt i hela staden tills jag gav upp och började röra mig hemåt. På vägen hem går jag förbi en sista affär där de har den. Lite glad jag blev, fan hade inte pallat beställa från nätet med allt strul och fått vänta veckor och månader.

Sen var det bara ner i sängen och dö i nån timme. Fan har varit så jäkla trött idag, och grinig för det. Som vanligt astjurig efter siestan och då passar Sara på att ringa med skype, men det var riktigt trevligt att prata med henne och Ellen och Johan tillslöt sig även om han mest agerade tyst vittne.

Skolkade idag igen, känner mig som en riktig buse. Det var den argentinska ekonomin som blev utan mig och det känns sådär att missa lektioner. Jag tycker det är kul att vara i skolan och man lär sig om inte av ämnet även språket men jag pallade verkligen inte.

Nu sitter jag och förkovrar mig i svenska tvprogram med svt och tv4-play. Så att jag ska vara lite insatt om vad som händer där hemma och kunna kommentera det så jag inte bara sitter här och häver ur mig klyschor om hur bra det är här och hur mycket jag älskar Buenos Aires.

Mycket skit som vanligt i svensk tv. Idol, Djungelkändisarna eller vafan det heter (seriöst, vad är det för skit även om deltagarna är rätt kul) och nu här är ditt liv med Persbrandt. Han känns verkligen svensk, rakt igenom 100%. Varken på ett bra eller dåligt sätt, men han känns verkligen som en person man kan beskriva som "han är svensk". Hörs imorgon! Ska träffa Jannine då.
God Natt!

Skön vårdag!

Våren är här. Försmak igår och ännu bättre idag. Vaknade upp relativt sent, runt tre, fort upp med persiennerna för att se hur vädret är. Termometern skriker ut 20 grader och det är sol och blå himmel, yes! Blev medbjuden på ett dagshäng i SanTelmo med några spanjacker för att strosa runt i de turistiga kvarteren med marknader och dylikt. Efter några timmars extra dragande i sängen kände jag att jag var tvungen att slå slag i saken. Först kände jag lite olust, ifall det skulle bli stelt och för att det är långt jävla bort. Eastside när jag bor på plain west side.

Istället för att orka ta en buss i två timmar satte jag mig i första bästa taxi: Mot Santelmo! 35 pesos senare (70 spänn, dyrt!) var jag framme, ca två timmar sen men vad gör det? Smockfullt med folk och bra stämning och väder med humöret på topp.
Promenixade runt och snackade skit med spanjorerna, kollade runt i diverse erektioner (stånd) satte oss ner på gräset (cesped, mitt nyaste ord) och drack några öl innan det började bli kyligt och hemgång. Skitskönt att hänga med lite spanjorer för engångsskull, älskar deras dialekt och de har helt andra uttyck och skämt än argentinarna. Lärde mig mycket idag. Spansksurret gick riktigt bra och hade skittrevligt. Lyckad söndag må jag säga!

Kom hem precis i tid till middagen som mästerkocken mr italiano Mirco började förbereda. Pasta såklart och lax.
Lite bildspex och öl i gräset.

Avslutade kvällen med ett parti TEG, alltså risk, som alltid blir lika utflippat varje gång. Jag kom tvåa, från slutet. Gick åt helvete, men jag körde mer på känsla och raseriutbrott efter att mitt obektiv gått åt helvete.
Nu bara att lägga sig och sova fyra timmar innan skolan imorrn.


Asado och Chorros =/

Spenderade förmiddagen på terassen i solen och Mirko var påväg till en asado hos några vänner så han frågade om jag ville haka på. Asadon var grymt fin i en riktigt nice lägenhet i Palermo med takterass som vi spenderade eftermiddagen på, snackade skit och drack fernet. Grymt väder idag, om än lite kallt (15grader) så i solen hur skönt som helst. Ser ut som en tomat nu typ.

Påvägen hem när jag väntade på bussen, snackade jag en stund med Lucas i telefon på engelska när två typer kommer fram. En frågar mig om mynt och ger sig inte hur många gånger jag än säger nej. När jag lägger ner telefonen säger den andra som kommer bakifrån "Ge mig din telefon" varpå jag säger nej och går därifrån lugnt och sansat. Hela situationen var jäkligt lugn men ändå lite hotfull, antar att de var beredda på att jag bara skulle ge dem skiten. Ett wakeup call eftersom jag ignorerat totalt situationen att man skulle kunna bli rånad. Det är ju farligare att bli mosad när man går över gatan eller av bussjävlarna.

Missade bussen också, men det kom en till precis efter som jag var tvungen att kasta mig upp i eftersom att skitstöveln knappt stannade. Irriterande som fan. Småläskigt ibland när de åker utan att kolla att alla är uppe. Det lackar man fan ur på. Röt ju till en för en vecka sen åt en busschaufför som höll på att rulla över mina fötter.Hinner inte skriva så mkt mer...

Ska iväg på en asado i palermo på en terrass. Kan bli kanuuun.
Igår fest som var rätt kul, och drog ut och käkade flådigt med Lou. Tyvärr åt jag för mkt så jag knappt kunde röra mig efteråt.

Morgonen nu har jag spenderat på våran uteplats. Så här kan det se ut. och väggmålningen sedd från terassen.

Jag har skaffat mig en...

KAAAAAAAAMEEEEEEEERAAAAAA!!!!!! YUPIIIIIIIIIIIIDIOOOOOOOOOOOOO
Lite bilder från mitt hood. Bilder från taket, sen min gata och konstverket på husväggen.

fan måste bara tillägga..

Realidad economica argentina är så jäkla intressant. När de förklarar varför det skiter sig här, varför pengar försvinner och tappar värde konstant och varför företag inte kommer hit och investerar.

När läraren förra lektione läste upp en artikel utsänd av ett statligt organ, tillade han: Kom ihåg att inte ta det här som 100% sanning utan att vara kritisk och själv analisera innehållet. Vi tar verkligen upp "dagens ekonomi" vilket är sjukt intressant. Inte bara sitta och okritiskt analysera.
Det sägs att det ljugs om inflationen, lån och kredit här finns knappt på tapeten och ja, skulle man ta ett lån får man räkna med upp till 20% i ränta. Pga inflation, risker.

Tidningarna skriver skit om regeringen och presidenten dagligen som om det vore vädret. Man märker skillnad mellan Clarin X som "hatar" nuvarande regeringen och La Nacion som har mer spridda åsikter. Den argentinska staten har precis köpt (subventionat) fotbollen för hela nationen. 400 miljoner (vet inte om det var pesos) har man betalat för att kunna visa samtliga matcher för folket. Galet? Ja, istället för att spendera pengarna på sjukvård, kollektivtrafik osv så ger man folket fotboll. Kan det vara så att de köper röster? Det är val snart tror jag, nästa år, är dock inte helt säker.

Det intressanta med hela fotbollsavtalet är att kanalerna so hade tillståndet t o m 2014 (ägda av ClarinX vilket förklarar en del av hatet) deras kontrakt förmodligen bara avbryts och ges till staten. De håller nämligen på nu att instifta en lag mot monopolen inom pressen/media. Då menar vissa att detta är ett hot mot pressfriheten medan andra säger att det inte kommer att påverka detta. Svårt att veta, det känns ju jävligt lurt såhär för en ovetande svennebanan iallfall. Det är dock spännande att följa upp detta och jag köper dagstidningen nästan varje dag.

rökningens förlovade land

Häör röker fan alla, och överallt. Det är en självklarhet att få röka inne hos kompisar, även hos ickerökare. Det är accepterat här och folk stör sig inte på det.  (I allmänhet). Man får röka på de stora shoppingcentrena medan man sätter i sig en donkenburgare och krogarna är rökfyllda så att man kommer ut 10 år äldre än när man gick in.

Det gäller även de olagliga substanserna, eller ska vi säga lagliga eftersom argentina förra veckan legaliserade marijuana för privatbruk. Sju av tio argentinare jublade förstås, och jag blir inte förvånad längre när folk på rasten enbart snackar marijuanatrippar. Busschaffisen tänder ibland en cigg under färden, helt okej va, och i samtliga statliga instanser röks det vid skrivborden. Bra eller anus?

Jag orkar inte hata mig längre för att jag inte stod emot frestelsen och blev storrökare igen. Men jag ska fan sluta inom kort. Lätt att jag ska. Har lyckats hålla mig borta från spel och dobbel iallafall och det känns ju bra. Visst spelar vi poker med polarna men det är på skojj med småpengar och jag har inte begett mig till casinot som förra året för att förvandla mina besparingar till rikedomar. Det är fan bra att det inte finns blackjack på krogen här, för hur patetiskt det än är att stå där och försöka vinna till sig en utekväll så gör jag det. Det är fan patetiskt. Och när jag och Magnus med telepati bestämmer oss samtidigt för att mötas vid spelbordet går det till absurdum.

Argentina - Paraguay 0-1

Ikväll var det fotbollskväll och det märktes på lektionen. Salen som brukar vara proppad var halvtom, och helt tyst överallt i huset. Svär på att det var nog någon läkare som sjukade sig idag alltså. Rasten blev längre, det varvades lite fotboll med Brasiliens självständighetsprocess och alla ville veta hur det gick.
Tyvärr förlorade de ju, så Yabba the hut Maradona har stora problem nu. Hjältestatusen håller på att tyna bort mycket snabbt då de sitter i samma sits som Sverige i kvalet.

Guía T

Heter den lilla kartboken som man inte klarar sig utan första tiden här. Jag kan äntligen säga att jag har släppt taget om min lilla vän och kör helt på egen maskin numera. Det e knackigt!

Sverige vann idag, världens sämsta match med världens två sämsta lag. Patetiskt, spyr på dem.

Jag har faktiskt en överraskning på g här i bloggen som kommer att dyka upp inom de närmsta dagarna. Höll ögonen öppna så ska ni få se.

Igår var det biljettkontroll på bussen, fan det är ett under att man sparar den där lilla pappbiten som känns helt meningslös. Biljettpriset ligger på 2.50 spänn, och boten ifall jag saknar färdbevis på en tjunka eller 30 spänn.


Streetbrawl...

Fan va sick. Påväög till boxningen satt jag för mig själv p bussen och lyssnade på hoffmaestro och läste ekonomiboken och när jag märker att bussen har stannat och folk reser sig upp och tittar ut genom fönstret.

Lägger ifrån mig boken och tittar ut och där står två klotrunda män och försöker puckla på varann. Den ena en taxichaffis och den andra från en bil framför. Taxichaffisen fick knappt in en smäll så att den andra snubben ramlade mot trottoaren. Samtliga bilar hade stannat och det var folk där och försökte slita männen från varann och även en kvinna försökte gå emellan. Som en vandrande pinne mellan två grisar, vad skulle hon göra. Som tur var slutade de faktiskt och taxichaffisen kutade in i sin bil och drog, och den andra haltade iväg till sin och körde iväg.

Riktigt läskigt faktiskt, undrar vad som hände egentligen. Roadrage?! Sjukt var det iaf. Tillslut kom jag fram till boxningen iaf och körde en och en halv timme med lukas. Tränaren är riktigt skön och ser ut som en riktigt gammal slugger med pajad feja. Lite segt dock att det är som karate kid typ wax on wax off. Babysteps, i några veckor till ska vi öva hur man rör sig endast, för att sedan gå över till vänster hand osv, för att lära oss ordentligt. Kanske är bra ändå.

Nu sova och imorgon ekonomi. Riktigt kul faktiskt, förstod allt jag läste idag! Hurraaah

VISA!

Då var visat i hamn, 600 spänn billigare, de gjorde fel! Hahaha! YESSS. Bife de chorizo here i come :)..
Fan det nästan utan strul, de hade missat att jag ska stanna ett år och skrivit 6 månader på papperet så vi var tvungna att vänta fyra timmar (han sa hela tiden "om tjugo minuter kommer agustin med papperena") haha idiot. Alla rätt på mina papper, tråkigt nog för amerikanerna (som är ena dryga fanskap, torra, usla på spanska, värdelösa helt enkelt) så stod det numero de DNI istället för pasaporte och det bakläxa.

Bara att återvända till city, köa lite ändra och sedan tillbaks till migrationsverket för att köa ännu mer.

Jag hade bara missat en sak och det var att kopiera samtliga sidor i passet, men vilken skön snubbe som tog emot mig, han fixxxade allt. Tack! Och alla damer som hela tiden kallade mig "mi amor". Tack.

Grymt nöjd med dagen, var även en tysk en schweizare och några spanjacko-damer där samtidigt och fixxade visat, varav damerna är riktigt trevliga och fina...
På fredag kan det bli en grym jävla fest hos tysken som fyller år, har en stor lägenhet som han skall fylla med folk. Yeah. ..

Härnäst boxning, men först läsa lite ekonomi.

Trampade precis i hundskit...

Kul stad. Kul. Kul!

Film

Igår avslutade jag kvällen med en romantisk tillsammans med Diego. Det var Javier Bardem som knullade loss i en filmatiserad bok av Gabriel Garcia Marques. 623 kvinnor kom han upp i.

Blev sent, typ tre och skulle upp sex och det gick ju inte. Vaknade väl runt kvart i åtta med ett skutt. Ut i regnet och ropa på taxi och sen 30 pesos senare framme vid skolan. Tjugo minuter sen = 7 minuter sen. Perfekt. Missade inget och hängde med bra på lektionen. Det finns ljus i tunneln.

Dock blev mitt självförtroende trashat efter Realidad Economica Argentina, som om någon stampade mig med hundskit under sulan. Pissvårt, men intressant så jag ligger i. Fan självförtroendet påverkas så jävla mycket av ämnena jag läser, beroende på hur det går. Kan förstöra en hel dag om man inte fattar allt. I vilket fall som helst ägde jag upp en argentinska senare när jag förklarade lite av situationen här idag jämfört med början av -90.


V.I.S.A.

Ja imorgon ska jag fixxa visat och slänga ut 1200 spänn på det. Summakardemumma blir att jag har slängt bort en del pengar på pappersarbete och formaliteter trots att jag innerst inne vägrade och ville göra det här gratis.

Var började jag nånstans? Översatte betygen helt i onödan, 300 spänn. Tur att jag inte stämplade skiten, hade kostar 600 spänn till. De ville inte ens titta på skiten. Men jag brukar ta fram dem ibland när jag vill skryta med mina fem år gamla gymnasiebetyg.

Beställde hem ett underskrivet personbevis på mor och far (gratis) dock skulle det översättas för 350 riksdaler.

Uppe i 750 då.

Sedan beställde jag ett polisregisterutdrag samma månad jag skulle åka, lite kris där att jag inte skulle få det i tid, men på något sätt har jag alltid lite tur. Tvåhunka gick det på översatt och klart.

950.

Sen skulle apostillastämpeln på den också + 300.

1250.

Sen ännu ett polisregisterutdrag härifrån som kostade mig hela 50kronor!!

1300.

Sen skulle jag ha en reseförsäkring, rätt billig trots allt 2000 kr tror jag eller mindre t o m för ett år. Lovar att de inte ens kollar på skiten. Den täcker i princip allt som en försäkring kan täcka menmed en självrisk på 1400 spänn så jag kommer ju knappast använda den, om jag inte blir rånad förstås.

3300.

Sen kostar Universitetet pesetas varje månad (fyra månader en termin). 4x1500 = 6000

9300.

Så det är väl i princip alla administrativa avgifter.
CSN har även godkänt mig nu, vilket känns stabilt. Fan vad jag älskar Sverige att allt e så jävla lätt. Skickade hem ett antagningsbevis på spanska och utan strul godkände dem det.

Sen har jag lagt ut 10500 på flygbiljetten också, tur och retur för det ska man ju tydligen ha för att komma in i landet. Jävla bullshit, de kollade inte ett piss på flygplatsen. Men då är den betald iallafall. Så jag kommer hem i vilket fall som helst 22 juli 2010. :D

19800 spänn har jag lagt ut på allt det där. Sist men inte minst hyran på 950 pesos motsvarande 1800coronas. Tycker ändå jag har kommit undan billigt. :) Det enda tråkiga var att jag inte kunde plugga på statliga universitetet som kräver ett utbyte för att komma in. Fan tänk er... Sitta och röka på lektionen.

Annu en vecka har gatt...

Haha, och pokern gick bra den. Gick darifran med 70 pesetas alltsa 140 kronor vilket racker precis for en kvall inkl taxi och margarita. Darefter sag vi argentinamatchen mot brasilien som var en katastrof och fettomaradona forlorade med 3-1. Men fan vilken skillnad om man jamfor mot patetiska sverige i fotbollskvalitet...

Fortsatte ut, jag motte  upp gruppen for utbytesstudenter hemma i en lagenhet hos JuanPablo som har hand om allt och det var jakligt trevligt aven den lespande (och spottande) tysken. Fortsatte sedan till Koh Lanta en bar i palermo dar vi rokte vattenpipa och drack corona. (med citron i, eftersom lime har kostar 80 spann kilot). Blev lite overforfriskad och satt och lekte med huesos iphone. Jag ar bakatstravare, gillar inte den. Jag ringer och smsar med min telefon. Som alla gamlingar som vagrar fatta att det ar bra att betala rakningar via internet.

Vaknade igar ensam och patetisk i min sang med grov baksmalla och det var bara att bestalla empanadas. Spenderade aven dagen med att studera och laste nog fan en 40 sidor marketing av Kotler pa spanska. Fan det mesta jag gjort hittils.

sushi...

Igår beställdes det sushi så det stod härliga till, blev en lugn kväll utan utgång. Ikväll då jävlar.
SVERIGE VANN, FAN VA LÄCKERT. Blev emotionell faktiskt när jag såg målen.

Ikväll väntar poker och fotboll hemma hos tvillingarna och kanske en och annan transa mot småtimmarna, de är billiga och har stora pattar.

fredag igen.

Dagen närmar sig då jag ska fixxa studentvisat, det kommer att kosta 1200 spänn, vilket är mer än jag trodde. Vet inte om jag sitter i skiten med pengarna än. När man tänker tillbaka hade jag ju kunnat spara kanske 20000 mer än jag gjort, men man var ju ung och dum då och krogstinn.

Igår hade jag matte på schemat, fyratimmarslektionen som slutar halv elva på kvällen är riktigt saftig alltså. Men igår var det riktigt lätt, skönt som fan att känna att man är helt med. Har pluggat idag också för att försöka komma ikapp i samtliga ämnen och det känns väl hyfsat, det tråkijga är att jag precis fick reda på att jag måste göra en inlämningsuppgift till måndag. Jag måste ha missat det under lektionen. CRAP! Men som tur är gör jag den tillsammans med en annan snubbe så det ska väl gå bra.

Idag kom pianostämmaren till Casa-Olazabal och efter att jag sa att jag är från Sverige slängde han helt sonika ur sig "Jag pratar Sverige" Jag har bor i Bårby Bård". Han hade bott två år i Vårby Gård under militärjuntans värsta tid i slutet av sjuttiotalet. Its a small world.

Får se vad kvällen har att erbjuda...

ps: Jag har även börjat storröka igen. jag suger... ds

Koncentrationsförmåga = 0

Så fort jag ska sätta mig ner och plugga kommer det upp någon idé om att kanske börja städa, just ja, måste ju tvätta, kanske göra något ärende på stan. Allt hamnar före helt plötsligt och sen är klockan för mycket för att ens börja. Idag har jag läst ca 30 sidor makroekonomi för att lära mig alla jävla termer och baser för att kunna förstå lite mer på lektionerna och det gick faktiskt rätt bra att sätta sig in i. Nu ska jag dock försöka plugga lite matte inför kvällens fyratimmars pass, men då kom jag just på att nej, jag har ju inte ens ätit :). Haha


Lite bilder från månaden som gått

Har lyckats komma över hela tre bilder från månaden som gått!

RSS 2.0