Måste bara börja med att säga tack!

Tack till alla som satte in bidrag, har till hyran nu (och ett eller annat järn :) ).. Ni e för sköna alltså, det var ju ett skämt! Hahaa.

Det är inte goda tider längre, förra terminen med fyra kurser känns sjukt slappt jämfört med denna termin. Just nu läser jag sex kurser, 120%, eftersom jag missade en förra terminen. Trodde CSN skulle godkänna mig, men de spolade ner min ansökan i skitstolen. Vafaan. Det finns ju hundratals om inte tusentals svenskar som alltid lyckas få sitt jävla csn även om de missat en kurs hit eller dit. Jaja, det ska väl gå att ordna iaf.

Just nu iaf pluggar jag till de sex tentor jag har under två veckor. Så jävla intensivt när de kör på det här systemet att man läser samtliga kurser paralellt. Men det är kul iaf, läser sjukt intressanta ämnen så det är värt det. Det är kul att gå på lektionerna trots att jag har lektioner varje kväll 19 till 22, förutom fredag då jag även har portugisiska på morgonen 08 till 11. Har lyckats beta av tre tentor denna vecka:

Måndag: Ciencia Politica: Handlade om ett gäng filosofer (Wolin, Sartori, Weber, Arendt, och de mer kända Marx och Gramsci). Kul läsning må jag säga, även om det var sjukt svårt att sätta sig in i "the lingo". Litteraturen är tyvärr inte den nyaste (ja marx är ju från 1870) så jag satt med lexikonet i högsta hugg. Provet gick väl helt okej, svarade på tillräckligt med frågor, men kan ha snurrat till det i ren förrvirring för att jag inte förstått det jag läst. Får se om jag får godkänt... HOPPAS

Tisdag: Marketing II: Den här kursen är relativt lätt då det handlar om mycket siffror och beräkningar, och jag har hängt med bra under lektionerna. Till skillnad från första terminen då marknadsföringen gick sämst av alla! Nu känns det äntligen att man börjar lära sig någonting om det. Provet gick bra tror jag, men man vill ju inte hoppas för mkt.

Idag Torsdag: Economía Política: Ekonomi, relativt basic eftersom det är en förstaårskurs, men med tillämpningar mot politiken, den argentinska politiken framförallt. Sjuuukt intressanta lektioner. Lärarna har så mycket att berätta om Argentina, så man sitter där helt fascinerad och lyssnar och vill höra mer när lektionen är slut. De berättar om korruptionen, vänner med företag hur de gör för att komma undan skatt, har fått höra många anektoter om det ena och de andra om hur det funkar i Argentina. Har du ett företag som importerar varor, ger du gärna en smårgåstårta(CA$$$$$$H) till grabbarna vid tullen. (En smörgåstårta hade någon gett till några poliser i sverige som tack för att de löst ett brott, men det ansågs nästan som en muta och de fick itne ta emot den).
De betraktar i princip hela systemet i Argentina som korrupt och oföränderligt, man måste helt enkelt göra det bästa av situationen och följa strömmen.

Vi har två lärare i politisk ekonomi, den ena är högerextremist nästan, en ultraliberal gubbe iaf som lär ut helt andra saker en min andra lärare i den andra ekonomikursen. Kul att få höra allt från olika sidor iallafall, även om han är lite för insnöad på sin linje och knappt lyssnar åt andra kommentarer. Iaf är USAs kapitalism för reglerad enligt honom. Well well.

Tentan gick sådär, hade inte pluggat tillräckligt eftersom jag hade två andra prov så jag tror verkligen inte att jag klarade det även om det var ganska lätt.

Imorgon ska jag börja sätta tänderna i makroekonomin som jag har på onsdag, sen torsdag är det portugisiska och fredag en kurs där man lär sig att skriva åt olika ändamål (på spanska förstås).

Portugisiskan är så jävla rolig, för det första får vi lära oss på en annan nivå eftersom vi redan kan spanska och det är som att lära sig danska som svensk och det är ett jääävligt skönt språk alltså. Ska lätt lära mig det härnäst.

Såg en video idag som fick mig att bli förbannad, kollade på wikileak om amerikanerna som skjuter ihäl oskyldiga i Irak. Förjävligt alltså, hur skjutkåta som helst, bönar och ber om att få skjuta mot gruppen människor på marken och sen skrattar dem åt det. Det finns fan inte många saker från USA som får mig att bli glad. Obama är en jävla prflopp, fredspriset? Vilket skämt, han är fan en stor jävla hycklare. Så är det... politiskt iallafall. Sen får man inte förväxla folket med politiken, men jag har fan ingen lust att åka dit heller. Jo, när deras ekonomi går åt helvete ska jag dit och exploatera skiten ur dem.

RSS 2.0