Kasta sten i glashus/200 jubileum/den glada brevbäraren

Det är en av mina specialiteter. Häromdan skulle jag göra lunch och gick nöjt mot kylen, men mina milanesas var borta! Va i helvete, vem fan har käkat mina milanesas tänkte jag ju direkt. Corentin...Arr, han var inte ens hemma. Iaf hade lite bråttom, så jag tänkte jag käkar ute då, men innan jag drar hemifrån skriver jag på hans block "sos peor que la mierda, comiste mis milanesas, puto!" (typ ditt skithål du åt upp mina milanesas).

Skickar även ett sms som jag får svar på "nej jag har inte ätit dem", jag svarade, haha men troooligt riktigt anklagande. Fortsatte hela dagen påverkad av denna händelse, anklagade näsat tom portvakten. Iaf, när jag kommer hem på kvällen och ska laga middag (nyinköpta hamburgare) så lyfter jag på en ost och hittar samtliga milanesas där. Hahahahaha, jävla tönt man e. Som tur e hann jag stryka det jag skrev i blocket, haha. Erkände dock att jag hittade dem senare.

Då måste jag även tillägga att jag är mästare på att sno mat i huset. Jag lever som en kung, äter av de goda påläggen (vem köper dem?, vet fortfarande itne) och kakorna som alltid ligger i fulla förpackningar på bordet. Haha, jag snor lök, tomat och använder någon annans tandkräm. Jag är en parasit, tänkte att från och med idag ska jag bättra mig (säger jag medan jag gluffsar i mig Katas, finska surskorpor!). Imorgon ska jag bättra mig. Nu är det ju tänkt att jag ska ha lite mer pengar om jag får csn, HOPPAS! Hahaha, måste tillägga att medan jag skrev det här åt jag pepitos-kakor, och nu kom ägaren till dem, nyvaken och tog påsen. Hahahaha, hade inte hjärta å säga nåt men kakorna ligger här bredvid datorn så han såg dem. Skit.

Denna helg är det även 200 års jubileum för revolutionen som ägde rum den 25 maj 1810, det är ett jävla spektakel i staden och många av huvudavenyerna är avstängda. Det är kaos. Riktigt kul att korsa avenida 9 de julio när bilarna står huller om buller och alla försöker tränga sig in, jag gick bara runt och småflinade åt alla kommentarer från bilisterna som självklart alltid hävdar att de hade företräde.
Det kommer vara kaos ikväll, de räknar med uppmot en halv mille människor i centrum. På en plats av tre fyra kvarter. Det hörs faktiskt ända tills vår lägenhet (typ 10 kvarter bort).

Torsdag och fredag har jag jobbat! Delfina fixxxade jobb åt mig som brevbärare! Bra betalt också, 30 spänn timmen (har fortfarande ont i benen). Som sagt är det ju jubileum, och de ska även öppna upp Columbusteatern så jag har delat ut de viktiga biljetterna för detta evenemang till alla kändisar/ministrar och viktiga personer som förtjänar att gå på en sån fest. (Presidenten hade dock börjat bråka med någon ansvarig och ska därför inte gå på festen, vilket innebär att ministrarna inte heller ska det, typiskt Argentina).

Iallafall, jag har gått kvarter efter kvarter och delat ut kuvert mot en underskrift och det har faktiskt varit riktigt kul. Från en turists synvinkel är det ett klockrent jobb. Först och främst har jag sett många platser i Buenos Aires jag nog aldrig skulle ta mig tid att gå till. Jag har gått runt inne i Högsta domstolsbyggnaden, hälsoministeriet, utbildningsministeriet, ett gäng ambassader, en synagoga, och träffat några av ministrarna. Sist men inte minst snackade jag även lite skit med (fan jag är sämst, kommer inte ihåg om hon var skolminister men jag tror det) ja skolministern säger vi. Riktigt intressant att få se hur kontoren ser ut, och det varierar väldigt mycket. Fotfolket sitter i kuber i byggnader som förmodligen aldrig har renoverats, fönstren är trasiga och allt ser ut att vara från 1960 medan ministrarna sitter i nyrenoverade rum med guldklädda tak, skrivbord i ek osv.

Jag tjänade ihop nästan 600 spänn på två dagar. Inte illa för Baires!

långhelg...

Långhelg nu, fyra dagar pga 200-års jubileumet för Argentina. Får se om vi ska till Tandil med Delf o Barbi eller om jag ska stanna hemma. Verkar som Corentin redan har dissat mig för sin flickvän för att dra till Mar Del Plata. Isf tänker jag fixxa guran och stanna hemma och lira 24 timmar om dygnet för att ta igen det jag missat detta 1.5 år då jag knappt spelat någonting.

Börjar bli riktigt kallt här nu, jag har som tur e gasvärmare i rummet, men runt 10 grader på nätterna o runt 14 på dagarna så får man klä på sig lite iaf. Solen lyser dock för det mesta.

Nu blir det sushi, har beställt 50 bitar för mig och Coren och det ska väl räcka hoppas jag är sjukt hungrig.

Yes....

JA! Igår hade jag finaltentan från förra året i Mikroekonomi. Hade bett om att få göra den tidigare pga att CSN inte godkände mitt lån eftersom jag bara klarade 60% av kurserna, nu däremot, har jag 80%. Who´s your daddy!!??
Jag klarade den precis, kammade hem en femma. En femma är inte så jävla dåligt även om det låter så, en fyra alltså godkänt innebär 60%, en femma 70%, sexa 80%, sjua 85, osv.

Mina betyg från förra terminen.

Mikroekonomi - 5
Marketing 1 - 4
Politisk historia - 5
Matematisk analys - 4

Men jag klarade skiten iaf, när jag satt där en månad innan finaltentor med fyra omtentor trodde jag fan inte ens det skulle vara möjligt. Nu när jag pluggade till mikrotentan så var det kul att se i boken, hur mycket jag hade kladdat och skrivit betydelser av ord och förklaringar på svenska. Nu förstod jag allt nästan perfekt, mycket tack vare Picu som hjälpte mig hela natten i söndags. Hon e också från Tandil som mina andra polare Delfi, Flory, Barbi. Så jävla sköna tjejer alltså. Fattar inte att jag ska åka hem om tre månader, eller hem och hem. Åka bort känns det som just nu.

Kurserna denna termin har gått riktigt bra. Har endast en fyra än så länge och två sjuor (portugisiska och skrivteknik). Men om man säger så, vi pluggar ordentligt nu också. Har haft tre-fyra veckor nu utan utgång och endast suttit på rummet och läst. Äntligen fri, några veckor!

Igår hade jag i kursen statsvetenskap en riktigt intressant lektion. En politiker som representerar Buenos Aires, kom till skolan för att snacka lite. Grymt intressant var det, och man kommer på sig själv med ett antal fördomar man har om politiken, politikerna här.

Har kollat rätt mycket om valet i Sverige på svtplay. Vilken jävla soppa, hatar fan allt och alla så jag tänker rösta blankt.


Snart parcial igen!

Deltentorna har gått bra! Det känns skönt... Det värsta är över trodde jag, drog hem en sjua i portugisiska också! Ikväll är det deltenta i skrivteknik och det känns som det ska gå åt helvete. ÄR inte riktigt på samma nivå som de övriga om man säger så. Sen har skolan äntligen gett mig tillåtelse att göra finaltentan för ekonomi1 från förra året som gick åt skogen, men jag ska göra det på måndag! Jag fick fem dagar på mig, inte mer så jag sitter med den skiten nu och jag hoppas fan att det kommer gå bra. Då kommer jag få csn tillslut.

Helgen blir lugn alltså, med en liten tillställning på lördag. Kommer hit lite folk, eller lite vetefan, det blir nog en 40 pers när alla har bjudit några vänner. Får se hur det slutar...

Hoppade på en buss i farten igår, kände mig som MacGyver i introt när han hoppar upp på ett tåg. Man kan alltid hitta på sina egna actionäventyr i de dagliga tingen i denna stad.

Lite omotiverad jag är till bloggen just nu, har för mkt i skolan och när man e ledig sover man eller är man ute. Ska ut i höst vädret nu, mot skolan. Som tur e är det soligt iallafall även om det börjar bli kyligt. 19 grader ikväll :(.

RSS 2.0